www.car.cz
 

Červenka v Okříškách překvapil zlatem v enkách
     tisková zpráva


Do šampionátu vstoupil Červenka pozlacen
Spolujezdec Krečman si po dvouleté pauze vychutnal opět vítězství


Nejlepším způsobem, jaký si jen mohla přát, vstoupila do letošní sezóny dvojice Pa-vel Červenka - Jan Krečman startující s automobilem Mitsubishi Lancer Evo VI. V Rallye Vy-sočina, která byla zahajovacím podnikem mistrovství České republiky v sprintrallye, posádka týmu Křenek motorsport vybojovala vítězství v klasifikaci skupiny Produkčních vozů a obsadila sedmé místo v absolutním pořadí.


Na cestu za historickým týmovým triumfem a zároveň svým největším úspěchem v kariéře soutěžního jezdce se Pavel Červenka v Rallye Vysočina vydal ze čtvrté pozice v klasifikaci skupiny a třinácté příčky absolutně. Od druhé rychlostní zkoušky pak posádka atakovala první místo a po čtvrtém měřeném úseku, v němž zaznamenala nejrychlejší čas, se ujala vedení v hodnocení skupiny. Nakonec Červenka s Krečmanem v boji o desetiny vteřiny uhájili první místo s náskokem necelých dvou sekund.

Konkurence jela báječně. Bylo to do posledních okamžiků pořádně našlapané a krásná bitva. Lepší to snad ani být nemoh-lo,“ pochvaloval si souboj karlovarský jezdec. „Nemuselo to ovšem být tak dramatické, kdy-bych neudělal chybu na úvodní rychlostní zkoušce, kde jsme ztratili asi čtyři vteřiny. I přes varování spolujezdce jsem si v první ostřejší zatáčce zatáhl za ruční brzdu, na výjezdu bylo více vytahaného bláta než jsem čekal, auto se až moc přetočilo a tak jsme potom museli jet kousek po stráni,“ prozradil Červenka a pak spokojeně dodal: „Dvojnásob si cením vítězství proto, za jakých podmínek se jelo. Trať byla náročná, hodně uklouzaná.“
K vítězství bezpochyby posádce pomohla i před sezónou vylepšená technika.

 „Neza-nedbatelný podíl na našem úspěchu má určitě bezsynchronní převodovka, kterou jsme letos začali používat. Sice jsem si na rychlostní skříň teprve zvykal, protože před soutěží nebyl dostatek času na její vyzkoušení, ale převodovka se i tak velmi brzo ukázala být jako velké plus. Při jiném způsobu řazení jsem měl více času na práci s autem,“ sdělil s potěšením pět-advacetiletý pilot. „V rozhodujících okamžicích souboje mi také pomohla zlepšená fyzická příprava, na které spolupracuji se špičkovým kulturistou Petrem Weinlichem,“ poznamenal Pavel Červenka.


Semerád, jeden  ze soupeřů, foto Ivo NesrovnalOsmi tituly mistra ověnčený spolujezdec Jan Krečman si v cíli Rallye Vysočina vychutnal radost z vítězství opět po dvouleté pauze.Očekával jsem, že dosáhneme dobrého výsledku a před startem upozorňoval, že můžeme pomýšlet hodně vysoko. Má předpověď se také naplnila. Podařilo se nám dokonale navázat na úspěchy ze závěru loňské sezóny a do-kázali jsme, že to nebylo náhodné,“ konstatoval spokojeně zkušený třiapadesátiletý soutě-žák. „Když Pavel na prvním měřeném úseku chyboval, rozesmálo mě to. Pak jsem jej musel popohánět, aby se na vedoucí pozici nenechal uspat a nepolevil v nasazeném tempu. Jinak ovšem zajel na výbornou.

 Charakter trati mu vyhovoval. Na blátě a namrzlých cestách beze-zbytku zužitkoval zkušenosti, které loni získal při nemistrovských akcích, kdy se na klouza-vém povrchu naučil s jistotou ovládat auto. V nervózním závěru pak zachoval klid a zaslou-ženě si dojel pro vítězství,“ doplnil Krečman.

Karel Lapáček


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose