www.car.cz
 

Rekordní prodeje "áček" před vstupem do EU
     tisková zpráva


Společnost AAA AUTO a.s. zaznamenala v tomto roce rekordní nárůst prodeje automobilů v souvislosti se začátkem jarní sezóny. Pouze za druhý březnový týden se prodalo 906 vozů, což představuje průměr 130 vozů denně. Počet hovorů na infolince se ve stejném období zvýšil o 30 % a oproti loňskému roku se dokonce zdvojnásobil.

Webové stránky www.aaaauto.cz  navštívilo jen v únoru více než 130 000 lidí, kteří zhlédli přes 4 miliony stránek. V porovnání s uplynulými lety výrazně stoupá zájem zákazníků o ojeté vozy a branami autocenter společnosti AAA AUTO projde nyní týdně kolem 15 000 zákazníků.

Nejvyšších prodejů dosahuje společnost AAA AUTO vždy v jarním období. Letošní nákupní horečka začala přibližně o měsíc dříve, než za poslední roky. Dobrým indikátorem prodeje automobilů je počasí, a to je od března příznivé. Stávající skvělé počasí a neobvyklá tendence růstu prodeje by mohla vyvrcholit v květnu, kdy jsou pravidelně nejvyšší tržby. Denní prodeje mohou v tomto období dosáhnout v průměru i 200 vozů denně.

Obrovský nárůst prodejů ovlivňují především rekordně nízké ceny ojetých automobilů a oprávněné obavy obyvatel z jejich zvyšování po vstupu do EU, zejména kvůli striktnímu dodržování norem EURO II a III. Velmi výhodné jsou i formy financování jako např. leasing, kterého využívá přibližně 60 % zákazníků“, uvedl představitel společnosti Anthony James Denny.


Magdaléna Drsová
Tisková mluvčí
AAA AUTO a. s.

--------------------------------------
Společnost AAA AUTO a.s. je největším prodejcem použitých vozů ve střední Evropě (43012 prodaných vozů za rok 2003, obrat 7 miliard, 1400 zaměstnanců) a patří mezi stovku největších firem v ČR. V letošním roce společnost vstoupí na trh i s prodejem nových vozů. V souvislosti s touto změnou a snahou zprůhlednit vlastní působení na trhu došlo ke změně názvu společnosti z AUTOMOBILE GROUP a.s. na AAA AUTO a.s.

Tisková zpráva
AAA AUTO a.s.
ze dne 16. 03. 2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose