www.car.cz
 

Šestý Roman Kresta po Německu 2005: Udělal jsem mnoho chyb
     30.8.2005 10:09 - tisková zpráva


Šestým místem v cíli Německé rally vyrovnala svůj nejlepší výsledek v MS posádka týmu BP-Ford Roman Kresta a Jan Tománek. Během poslední etapy svedla strhující boj o pátou příčku s italským jezdcem Gigim Gallim. O konečném umístění se rozhodovalo až do posledních metrů 355,40 kilometrů dlouhé soutěže.


Přes ztrátu padesáti sekund, kvůli vyjetí z trati během předchozího dne, nastupoval Kresta do poslední etapy na páté příčce, 2.4 sekundy před Gigim Gallim. Během první série tří rychlostních zkoušek si dvojice rivalů nedarovala ani desetinku a Kresta se vrátil do servisní zóny 0,6 sekundy před italským jezdcem. V samém závěru německého podniku měl však navrch Galli a v cíli byl o 8,7 sekundy dříve, než český jezdec.

„Mohl jsem jet ještě rychleji, ale to by znamenalo začít příliš riskovat a to jsem nechtěl,“ řekl Kresta. „Lepší mít šesté místo, nežli nic. Chtěl jsem získat body a toto je dobrý výsledek pro mě i pro tým. Bitva s Gallim byla určitě atraktivní pro diváky, ale pro mě nebyla jednoduchá!“

Po prvním dni jsem byl čtvrtý a myslím, že kdybych nechyboval, mohl jsem na stejném místě dojet i do cíle. Focus byl po celé tři dny perfektní a jediným problémem byly moje chyby. Před soutěží jsme měli úspěšné testy, které mi velmi pomohly,“ dodává Kresta, který se v průběžném hodnocení šampionátu jezdců posunul na osmé místo. Stejného výsledku jako v Německu dosáhl již letos na Kypru a na Sardinii.



Roman Kresta, Jan Tománek i tým Ford děkuje fanouškům z Česka !


Stejně jako po Rally Sardinia chce Roman Kresta společně s týmem Ford poděkovat Všem fanouškům také po skončení Německé rally. V průběhu víkendu několikrát řekl, že cítil jejich opravdu velkou podporu, která jej hnala kupředu.
Po celé tři dny, včetně shakedownu, jsem nemohl uvěřit tomu, kolik bylo podél trati diváků. Tolik fanoušků z Česka a také vyvěšených českých vlajek jsem ještě na žádné světové rally neviděl,“ řekl na úvod Kresta.


„Ani v Monte Carlu a ani na Sardinii Vás tolik nebylo. Velmi a opravdu velmi Vám já, Jenda i tým Ford děkujeme za podporu. Vytvořili jste skvělou kulisu, což viděli i ostatní jezdci. Něco takového potěší nejen všechny piloty, ale i týmy. Je to motivující a je dobře, že byla taková návštěvnost. Je vidět, že motoristický sport táhne stále více lidí. Zasloužíte si obdiv,“ dodal Kresta.


VELKÉ DÍKY VÁM VŠEM ZA PODPORU !
VÁŠ ROMAN a JENDA


Zpracoval: RV FFK


http://www.fansforkresta.cz

Mnoho a mnoho  fotek z Německa najdete v naší  fotogalerii ZDE.


 
 
Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2005, foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose