www.car.cz
 

Peugeot na 61. ročníku autosalonu ve Frankfurtu. Potěšení v každém okamžiku
     30.8.2005 10:23 - tisková zpráva


Potěšení v každém okamžiku
 

 Praha 26. srpna 2005 - Značka Peugeot představí na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nový model Peugeot 407 Coupé, nový koncepční sportovní vůz 20Cup, Peugeot 206 ve verzi sedan i vítězné dílo Moovie mezinárodní soutěže Design Peugeot. Celkem se na stánku o velikosti 3 000 m2 představí třicet dva vozů.

 Podoba modelu 407 Coupé byla široké veřejnosti poprvé představena na letošním autosalonu v Ženevě prostřednictvím konceptu Coupé 407 Prologue. Ve Frankfurtu vystavený vůz představuje již sériovou podobu modelu a na evropský trh přijde na podzim letošního roku. Jeho uvedení v České republice je plánováno na začátek roku 2006.

 Koncept 20Cup, vytvořený pro návštěvníky frankfurtského autosalonu, představuje automobilové veřejnosti estetické trendy, které ovlivní vývoj modelové řady Peugeot v blízké budoucnosti. Dva exempláře této „tříkolky“ se stávají prototypem dynamiky a potěšení z jízdy a signalizují novou sportovní orientaci značky Peugeot (své angažmá ve vrcholných sportovních podnicích značka Peugeot nově potvrdila oznámením o účasti na šampionátu Le Mans Endurance Series).

 Peugeot 206 ve verzi sedan vychází z prvků charakteristických pro dříve uvedené verze modelové řady 206. Vůz se bude vyrábět v íránském montážním závodě Iran Khodro, který je dlouholetým smluvním partnerem  společnosti Peugeot, a v lednu 2006 bude uveden na iránský trh. Od května téhož roku se bude vyvážet do zemí východní Evropy a Středomoří.

 

3. ročník soutěže Design Peugeot pro amatérské automobilové návrháře z celého světa vyzýval účastníky k vytvoření návrhu na téma „Navrhněte vůz Peugeot svých snů, který byste chtěli řídit v blízké budoucnosti“. Vítězným projektem se stalo dílo mladého portugalského návrháře Andrého Costa „Moovie“, jež bude na autosalonu vystaveno v životní velikosti. Do soutěže bylo přihlášeno na 3 800 návrhů z více než 100 zemí. Mezi nejlepšími třiceti figurovala i díla mladičkých českých designérů Jana Rambouska a Michala Vlčka.

 Značka Peugeot prezentujte na autosalonu rovněž významný mezník v oblasti výroby ekologických motorů. Filtry pevných částic oslaví milion vyrobených kusů.

 Mezi další zajímavosti Peugeot vystavené ve Frankfurtu patří zcela jistě sportovní koncept Peugeot 907, sportovní verze modelu Peugeot 1007 a 206 CC nebo nový model Peugeot 307.

 


Public Relations

PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o


 
 
Fotogalerie:   OMV ADAC Rallye Deutschland 2005 -- WRC , foto CHoli

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose