www.car.cz
 

Třetím podnikem Volného poháru byla Rallye Pardubice. Nyní bude Světlá
     30.8.2005 14:56 - tisková zpráva


Třetím podnikem Volného poháru byla Rallye Pardubice, kde pro 90 startujících posádek připravili pořadatelé krásné RZ s asfaltovým i šotolinovým povrchem. Soutěž měla centrum jako již v minulém roce v areálu Zlaté přilby ve Svítkově. Soutěž začala v pátek a na programu byly čtyři RZ (dvě RZ dvakrát).

Už ve čtvrtek pořadatelé zrušili jednu páteční RZ. V pátek se tedy jela jedna zkouška dvakrát a v sobotu bylo na programu šest RZ (dvě RZ třikrát). Dohromady soutěž měřila asi 250 km z toho 75 km bylo ostrých.

Na startu se objevilo mnoho dobrých posádek a papírově největšími favority na vítězství byli Kohout s Lancií, Vak s Lancií a Koutný se Subaru. Do absolutního pořadí chtěli také promluvit Vodehnal s Audi, Zahradník s Lancií a Švec s Fordem. Ve třídě A3 byli největšími favority Míča, Majšajdr, Čermák, Hanáček a Nouzecký. Ve třídě A2 se schylovalo k souboji mezi Zenklem, Čermákem a Tůmou. V nejpočetnější třídě A1 byl nějvětším favoritem Benda s Felícií a ve třídě historiků měl být nejrychlejší Padrián.

Soutěž začala v pátek ve večerních hodinách šotolinovým testem, který se jel dvakrát. Po pátku byl překvapivě nejrychlejší Martin Vodehnal s Audi a hned za ním následoval Míča s Golfem. Druhý nejrychlejší jezdec ve skupině A4 byl Koutný, který ztrácel na prvního 16 sekund. Technické problémy provázely Kohouta a Švece. Velice rychlý byl i Padrián, ale několika výlety mimo trať ztratil drahocenný čas.

V sobotu ráno vyrazila první na trať posádka Vodehnal-Vašátko s cílem pokusit se udržet za zády Vaka, Koutnýho a Kohouta. Vak neudržel svoji Lancii na silnici a skončil mimo trať. Kohouta zlobila technika, takže jediný kdo mohl ohrozit Vodehnala byl Koutný a taky ze zadu útočící Šťastný (oba Subaru). Velmi dobře si taky při svém premiérovém startu vedl Rudolf Zahradník s Lancií. Koutný v sobotu vyhrál dvě RZ a velmi dotíral na Vodehnala, ale ten útok ustál, vyhrál v sobotu tři RZ a udržel si celkově první místo. Druhý skončil Koutný s rozdílem 7,6 sekund a třetí bezchybnou jízdou Zahradník.

Ve třídě A3 si udržel první místo Míča jedoucí s Golfem, druhý skončil velmi dobře jedoucí Majšajdr s Fordem a třetí skončil Grim jedoucí s Opelem.

Třídu A2 vyhrál s přehledem Zenkl jedoucí na Toyotě a celkově obsadil čtvrté místo, druhý byl Tůma a třetí Urban (oba Felicie).

V nejpočetnější skupině závodních vozů do 1400ccm  sk. A1 si nejlépe počínal Klinger s Favoritem, druhý skončil Benda a třetí Hůla (oba Felicie).

Skupinu historických vozidel H2 vyhrál domácí jezdec Šmahel jedoucí s vozem BMW, druhý skončil Kašpar a třetí Padruněk.

Ve skupině historických vozidel o obsahu do 1200ccm  dominovala nejdříve posádka Padrián-Krtička se Škodou 100, ale po výletu mimo trať vyhrála posádka Křišťan-Vrzal, druhý skončil Doubrava a třetí Reger.

Dalším podnikem Volného poháru ČR bude ve dnech 9.-10. září Rallye Světlá nad Sázavou.

- ti-


 
 
Fotogalerie:   Volný Pohár v Pardubicích 2005 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose