www.car.cz
 

Velké finále nového Octávia cupu 2005 ve společnosti tahačů V Mostě
     31.8.2005 21:51 - tisková zpráva


Bojovat se bude hlavně o stříbro a bronz

 

Poslední dva závody letošního ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu mají před sebou víc, než dvě desítky účastníků této nejlepší domácí okruhové podívané. Devátý ročník poháru bude uzavřen dvěma nedělními bitvami na mosteckém Autodromu Duhové Energie při MATADOR Czech Truck Prix 2005.

 

Nejvíc bodů stihl v dosavadních čtyřech podnicích nasbírat Jiří Janák a jeho převaha je tak veliká, že o celkové vítězství už ho nikdo nepřipraví. Není sice jasné kolik nasbírá bodů během následujícího víkendu. Kdyby zůstal zcela bez záznamu do tabulky, od svých 171 bodů bude odečítat nulu. Když zajede jakýkoli výsledek, od celkového počtu se mu bude odečítat zisk z nejhoršího víkendu, což je v současnosti 27 bodů z minulých závodů v Mostě.

 

Druhý je v dosavadní tabulce  Dostál, ale jeho 80 bodů Janáka nemůže ohrozit. Pro pořádek dodejme, že třetí je Brejla (73 b.), čtvrtý Gottwald (69 b.), pátý Matějovský (67 b.) a šestý Paasonen (64 b.) další příčky zaujímají Bohuslav, Jupa, Jandík a Lacko.

 

Program víkendu poběží podle obvyklých pravidel. V sobotu v 9,35 začíná volný trénink a měřená kvalifikační jízda přijde na řadu odpoledne ve 13,35. Souboj deseti nejrychlejších, známý jako kvalifikace Superpole, bude odstartován v 15,50. První nedělní závod na 17 kol startuje v 9,30 a druhý stejně dlouhý pak odpoledne ve 14,40.

 

Rojí se také spekulace o startovní listině. Na roštu bude opět víc, než dvacet aut a dokonce to vypadá, že v poli se opět objeví Adam Lacko. Ve startovním poli se tentokrát ovšem objeví také mladý slovenský pilot Ondrej Pilný a slovenskou delegaci v poháru doplní i Štefan Rosina starší, prezident společnosti MATADOR.

 

Ten v minulosti pohár několikrát jel a podle svých slov musí na vlastní kůži a srdce vyzkoušet nové sportovní pláště, které slovenští pneumatikáři speciálně pro pohár vyvinuli. Poslední horkou novinkou je slibovaná atraktivní účast historicky druhé ženy za volantem pohárové octavie, kterou by měla být Edita Prášková, známá hlavně z formulových závodů a z jízd do vrchu.

 

Ta by měla startovat na voze ACA Autocentrály Hlučín a její účast bude definitivně potvrzena až těsně před víkendem. Před několika dny v Mostě testovala a cestovní auto s předním náhonem a sekvenční převodovkou bylo pro sympatickou dívku skutečně zcela novou zkušeností.

 

Finálové klání Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu 2005 každopádně slibuje veliké drama, protože jezdci berou zisk každého bodu jako obrovsky prestižní záležitost. Je snad zbytečné připomínat, že na programu budou opět vyrovnané souboje, při kterých nebudou jejich aktéři hledět na nějaký ten škrábanec, či zmačkaný plech.

 

 Divácký svah mosteckého okruhu bude tentokrát hodně plný, protože víkend tahačů je tradičním vrcholem každé sezóny a letos navíc zaslalo do Mostu přihlášku celkem 34 truckerů! Ti, kdo si včas zaberou místo v nejatraktivnějším  prostoru nad tratí, kterým se od letošní sezóny stal svah nad novou šikanou, mají zaručenou fantastickou podívanou.

(30.8. 2005)

 

 

Fotografie, výsledkové listiny, videozáznamy a další podrobnosti jsou volně k dispozici na http://www.cp.octaviacup.cz/


 
 
Fotogalerie:   MotoGP v Brně 2005 od Josefa Vrátila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose