www.car.cz
 

GP Brno 2005: Cena domácích zkušeností mladíčka Karla Abraháma
     31.8.2005 23:12 - tisková zpráva


O předešlém víkendu absolvoval Karel Abraham křest domácím ohněm. Pár set metrů od svého domova absolvoval před zaplněnými ochozy Masarykova okruhu svoji první domácí Grand Prix České republiky.

Houstnoucí program v diáři byl předzvěstí blížícího se vrcholného motoristického svátku v Brně. Média si pohrávala s myšlenkou, že by snad benjamínek světového šampionátu mohl na trati kousek od svého bydliště vybojovat i svůj první mistrovský bod. I přes slibný průběh obou kvalifikačních dnů se však na body nepodařilo dosáhnout a nakonec 15-letý mladík neviděl ani cíl 19-kolového závodu.

 Od prvního vyjetí na závodní trať, která svou šířkou umožňuje spoustu ideálních stop a dává vyniknout přemýšlivým typům jezdců se Karel  Abraham zlepšoval. Po první kvalifikaci figuroval s časem 2.13,087 na 28.místě. V sobotu pak jeho poslední kolo v druhém měřeném tréninku znamenalo nejen osobní maximum o hodnotě 2.11,315 sec, ale i posun na 24. příčku startovního roštu.

Nedělní stopětadvacítková show však byla poznamenána mraky a dešťovými kapkami.

Karel Abraham:
Je škoda, že jsme v Brně nestihli najet nějaké testovací kilometry a tak jsem se celý pátek, vlastně učil brněnské nahoru dolů z kopce do kope ještě i v průběhu odpolední kvalifikace. Nastavení nového rychlejšího stroje /s Aprilií jsem tady vlastně ještě vůbec nejel/, brzdné body atd., to vše bylo pro mne novum.

Na sobotu jsme zvolili širší pneumatiky. Jízdní vlastnosti motocyklu byly o poznání lepší, ale vyladit podvozek se nepodařilo zcela optimálně. Stále mi to někde klouzalo, i tak jsem však byl spokojen s časem i pozicí před nedělním startem. Po warm upu jsem nechal udělat mechaniky ještě drobné změny, ty nakonec kýžený efekt nepřinesly. Měl jsem docela povedený start.

To co však přišlo posléze nelze nazvat nijak než jako moje selhání. Začal jsem se propadat někam k hranici první třicítky a následná snaha o zrychlení nikam nevedla. Motorka byla dobře připravená, akorát já jsem se nějak nedokázal správně srovnat s pár podklouznutími. Určitě jsem nebyl sám, komu se to stalo, ale nedokázal jsem se správně přinutit.

Vpřed jsem postupoval jen pomalu a pak navíc přišel 9 kol před cílem v poslední zatáčce při nájezdu na cílovou rovinku zbytečný pád. Můžu se zlobit jen sám na sebe, stejně jako tomu bylo i v okamžik pádu. Úplně stačilo, abych závod jenom dokončil. Byl jsem hodně přemotivován a ten kýžený bod jsem moc chtěl, místo toho jsem se měl spíše soustředit na pečlivou přípravu.

Povolení koncentrace většinou v tomto sportu končí špatně. V mém případě to bylo pádem. Neřekl bych, že to byl úplně špatný víkend, ale ……..celá snaha vyšla jaksi na prázdno. V každém případě to byla cenná zkušenost. Příště vím, čeho se vyvarovat.“

Pořadí v cíli:
1 Thomas LUTHI               HONDA
2  Mika KALLIO                 KTM                 
3  Marco SIMONCELLI     APRILIA           
4  Sergio GADEA              APRILIA                
5  Lorenzo ZANETTI         APRILIA                  
….
Karel ABRAHAM              APRILIA             závod pro pád nedokončil      

MPAFoto.com 


 
 
Fotogalerie:   VC České Republiky Brno MotoGP od Jirky Navrkal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose