www.car.cz
 

Ve Velké Británii i v Japonsku Roman Kresta jako tovární dvojka
     1.9.2005 19:04 - tisková zpráva


Organizátoři Japonské rally vydali již nyní předběžný list nominovaných jezdců na svou soutěž, která se koná na konci září. Největším překvapením je bezesporu nominace Gillese Panizziho na místo dvojky týmu Mitsubishi. Kromě toho se také potvrdilo, že do druhého Focusu WRC usedne Roman Kresta.

Nejinak tomu bude zřejmě také na dalších dvou asfaltových soutěžích, protože na tvrdém povrchu prokázal český pilot nesmírné kvality, když v Německu dojel jako šestý. Tovární tým BP-Ford WRT přijede do Japonska hned se čtyřmi Focusy WRC. Jedničkou bude Toni Gardemeister, dvojkou Roman Kresta a další dva speciály budou pilotovat jezdci Daniel Solá a Antony Warmbold.

Subaru odstartuje jen se dvěma vozy, které budou pilotovat jezdci Petter Solberg a Chris Atkinson. Stéphane Sarrazin bude tentokráte odpočívat.

Český tovární tým Škoda Motorsport se ještě nerozhodl, který z jezdců dostane příležitost vedle veterána Armina Schwarze.

V Peugeotu i Citroënu je o jezdcích zcela jasno. Xsary WRC budou pilotovat Sébastien Loeb a Francois Duval a Peugeoty 307 WRC Marcus Grönholm a Markko Märtin.

Zpracoval: RV FFK

 

http://www.fansforkresta.cz/


 
 
Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2005, foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose