www.car.cz
 

Michal Hora konečně prolomil smůlu a ve Vyškově chce na stupně
     2.9.2005 13:01 - tisková zpráva


Již v Blovicích se zdálo, že Michal Hora konečně prolomil smolnou serii odstoupení pro technickou závadu jeho Fabie. Neprolomil. Na cílovou rampu si musel počkat až do Pačejova, kde se konečně mohl potěšit nejen z dokončené soutěže, ale i z druhého místa ve třídě A5. Do Vyškova odjížděl s přáním, poprat se o místo na stupních pro vítěze i v konečném hodnocení třídy.

 

 

Opravdu svatou trpělivost ke svému vozu museli letos prokázat Michal Hora a Zdeněk Hrůza. Po vítězství ve třídě A1400 a třetím místě ve skupině A v Okříškách, vyšli na všech následujících sprintech naprázdno. Jejich Fabia jakoby si s nimi hrála na kočku a na myš a přímo škodolibě nechávala posádku ve štychu. Jednou to bylo hned na začátku soutěže, jako třeba v Pelhřimově, nebo naopak na poslední vložce, to když v Blovicích Michal se Zdeňkem odstupovali a přitom cíl soutěže byl téměř na dosah.

 

Každá trampota má však svou mez a tak se i oni dva a s nimi celý tým KBS Motorsport dočkali. V Pačejově odjeli více než půl soutěže na vedoucí pozici ve třídě A5 a do cíle nakonec dorazili na druhém místě. Po serii nezdarů má však i druhé místo cenu zlata.

 

„Už jsem začal přemýšlet o tom, že se letos na závodění vykašlu,“ říkal Michal poté, co vystoupil v Horažďovicích ze své Škody Fabia 1,4, se kterou před dvěma lety vyhrál Fabia Cup a pokračoval: „Čtyři závody jsme čekali na to, až zase uvidíme cílovou rampu. Myslel jsem si, že se nám to konečně podaří už v Blovicích, které máme doma, ale chybělo nám do cíle asi šest kilometrů. To zrovna na náladě nepřidá.

 

Se smíšenými pocity jsme se ještě rozhodli odstartovat v Pačejově. Až tam se nám to konečně podařilo a v cíli jsme měli takovou radost, jako kdybychom vyhráli absolutně. I když sezona už je asi ztracená…“ naráží Michal na bodový zisk, který jej sice řadí na čtvrté místo ve třídě, ale ani vítězství na všech třech zbývajících sprintech by již nedokázalo zajistit celkové prvenství, protože vedoucí Radek Řehák má před nimi náskok šedesáti bodů. Reálná šance je ještě na zisk stříbra, nebo bronzu, ale ani tyhle úvahy si Michal nepřipouští.

 

„Jsme hlavně rádi, že jsme byli konečně v cíli a co ještě letos pojedeme, zatím opravdu nevím. Každopádně bychom se letos ještě rádi svezli,“ uzavřel druhý nejúspěšnější pilot třídy A5 při letošní Rallye Agropa Michal Hora. Začátkem tohoto týdne nakonec přišla další dobrá zpráva a ta říká, že ani na startu Bötcher rallye ve Vyškově nebudou Michal se Zdeňkem chybět a třída áčkových čtrnáctistovek tak nebude ochuzena o jednu z nejrychlejších posádek.

 

Milan Hauer

 

TISKOVÁ INFORMACE KBS MOTORSPORT


 
 
Fotogalerie:   OMV ADAC rallye Deutschland 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose