www.car.cz
 

Tým Škoda směřuje k rekordu v počtu angažovaných jezdců !!: Pro Japonsko s HIRVONENEM
     2.9.2005 21:30 - tisková zpráva


ŠKODA MOTORSPORT ANGAŽOVAL PRO JAPONSKOU RALLYE FINA HIRVONENA


    V barvách týmu Škoda Motorsport se na start Japonské rallye postaví se druhou Fabií WRC 05 finský jezdec Mikko Hirvonen. Ve dnech 30. září až 2. října bude 25ti letého pilota navigovat jeho osvědčený spolujezdec Jarmo Lehtinen.

     

    Tým Škoda Motorsport pokračuje ve své strategii, kdy do Fabie WRC na pozici druhé posádky angažuje nejlepší dostupné jezdce. Japonská rallye měla premiéru ve světovém šampionátu v loňském roce. Vzhledem ke svému omezenému testovacímu programu ji mladoboleslavský tým neabsolvoval, ale Mikko Hirvonen na ní obsadil sedmé místo. Jeho zkušenosti tak budou neocenitelným přínosem pro celý tým. Tento fakt sehrál před podpisem smlouvy rozhodující úlohu.

     

    Mikko se poprvé v MS představil v roce 2002 a rychle upoutal pozornost továrních týmu Ford a Subaru, za které v uplynulých dvou sezonách jezdil. Jeho nejlepšími umístěními jsou čtvrtá místa v loňské Argentinské a Australské rallye. Přes omezený počet startů dokázal i v letošní sezoně skončit na pátém místě v Řecku, stejně jako na domácí soutěži ve Finsku.

     

    Mikko Hirvonen:Opravdu se do nového týmu a na poznávání nových lidí těším. Letos jsem příliš možností jet s továrním vozem neměl a nemohu se dočkat každé další příležitosti. Jsem opravdu zvědav, jakého výsledku se nám podaří dosáhnout. Japonsko je velmi zrádnou soutěží s rychlými šotolinovými tratěmi. Nebudu mít příliš času, abych se s Fabií WRC 05 před svým startem důkladně seznámil, ale jsem si jist, že to bude velmi příjemné svezení.”

     

    Joan Sureda (manažer týmu Škoda Motorsport):Jsem velmi rád, že jsme se s Mikkem na startu za náš tým dohodli. I jeho jednorázová loňská zkušenost bude pro nás při prvním startu na tomto podniku velkou výhodou. Letos již prokázal svou rychlost a věřím, že nám pomůže k dobrému výsledku. Snažíme se dávat ve druhém voze příležitost nejlepším dostupným jezdcům. Tento měsíc za nás bude v Británii startovat Colin McRae, s Alexem Benguem počítáme pro Korsiku a Katalánsko a o dvojce pro Australskou rallye se teprve budeme rozhodovat.”

     

     

    MIKKO HIRVONEN – PROFIL JEZDCE

     

    Datum narození:         31. červenec 1980

    Stav:                           Zasnoubený

    První rallye:                1998 (Opel Kadett)

    Záliby:                         Restaurování historických vozů, sport, kajak

    Debut v MS:                 Finsko 2002 (21. místo, Renault Clio S1600)

    Starty v MS:                 37

     

    Nejlepší výsledky:

    2002 - finský mistr ve skupině A (třída „dvoukolek“)

    2004 - 7. místo ve FIA MS v rallye

     

     

    Škoda Auto Podniková komunikace


     
     
    Fotogalerie:   OMV ADAC rallye Deutschland 2005 od Pavla Paláčka

     
     

    © 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose