www.car.cz
 

Vyškov 2005 – Ani mocný finiš Volfa na ‚bednu‘ nevynesl
     4.9.2005 23:16 - tisková zpráva


Jiří Volf se na start Böttcher Rally Vyškov stavěl v nelehké pozici domácího jezdce a navíc v roli obhájce bronzové příčky. Posádku Škody Octavie WRC doplnil zkušený navigátor Petr Novák.

 

Pořadatelé vyškovského rallysprintu připravili čtyři rychlostní zkoušky, které se jely ve dvou ‚rundách‘. Již úvodní vložka soutěže napověděla, že bude-li chtít Jura potvrdit pozici jednoho z favoritů, bude muset pořádně zabojovat. „Zkoušeli jsme novou směs pneumatik,“ komentuje Jiří Volf situaci, kdy po první erzetě a nešťastných hodinách ztrácel na vedení více než tři čtvrtě minuty.

 

„Bohužel jsme gumy dostali k dispozici až večer před startem, takže jsme neměli možnost je vyzkoušet. Až v závodě jsme zjistili, že hrozně moc kloužou a že se na nich nedá jet. Museli jsme ale vydržet celou polovinu soutěže, protože servis byl až po čtvrté vložce. Když jsme pneumatiky přezuli, bylo to mnohem lepší.“

 

Přes problémy s obutím již na trati druhé rychlostní zkoušky Jirka Volf prokázal, že patří ke špičkovým českým jezdcům a že ani několikaměsíční pauza v závodění s WRC mu nezabrání v boji o přední příčky. Čtvrté místo na RZ 2 jej katapultovalo těsně pod top 10 a následující třetí čas jej posunul mezi sedm nejrychlejších v průběžném pořadí.

 

 Brněnský jezdec měl v tuto chvíli bronzovou příčku na dostřel šesti sekund, bohužel s defektem absolvovaná část čtvrté vložky srazila posádku Octavie WRC zpátky na jedenácté místo a půlminutou ji odřízla od kýžené ‚bedny‘.

 

Odpolední průjezdy Jirka s Petrem zahájili v rychlém tempu, které jim vyneslo dvě třetí místa za nedostižnou dvojicí Václavem Pechem a Štěpánem Vojtěchem. Domácí pilot nemilosrdně ukrajoval z náskoku svých rivalů a po šesté vložce se vyšvihl na 4. místo absolutně. Do cíle Rally Vyškov chybělo necelých osmnáct kilometrů a Jirka na třetího Davida Komárka, vyzbrojeného Mitsubishi Lancerem třídy A8, ztrácel rovných dvacet sekund.

 

„Viděl jsem před sebou Komárka a chtěl jsem ho předstihnout stejně jako Jirka,“ popisuje dramatické chvíle Petr Novák. „Snažil jsem se Jirku co nejvíc soustředit a myslím si, že to Jura zvládl. Maximálně mě poslouchal, nechtěl vědět časy, chtěl jenom jet tak, jak mu řeknu, a splnil to.“

 

Na závěrečných dvou vložkách se Jura vybičoval k nejlepším výkonům a na konto si připsal dvě druhá místa, pokaždé těsně za Vaškem Pechem, udávajícím tempo závodu. Ačkoli Jirka ‚tahal‘ do poslední chvíle, Davida Komárka se mu předstihnout nepodařilo. Po bezchybném výkonu v druhé rundě chybělo Jirkovi pouhých 3,6 sekundy, aby obhájil bronz.

 

Bramborová pozice však Jiřího Volfa nerozesmutnila: „Já jsem mega šťastný, že se nám podařilo dojet. Myslím, že jsme odpoledne, kdy jsme zajeli i druhé a třetí časy ukázali, co v nás je, a doufám, že i partneři pochopí, že tentokrát nebyla chyba v nás, ale skutečně v gumách.“ Jirkův spolujezdec hodnotí dramatickou soutěž odlišně: „Třetí místo jsem chtěl moc... Už kvůli panu Volfovi, kvůli tomu, že je to Jirkova domácí soutěž, ale i kvůli týmu...“   

 

Díky čtvrtému místu ve Vyškově poskočila posádka Jiří Volf - Petr Novák v průběžném hodnocení MČR ve sprintrally 2005 z 15. na 9. pozici. Fanoušci by posádku Volf – Novák měli vidět na obou zbývajících sprintech, v Hradci Králové a ve Vsetíně. Jistá je rovněž Jirkova účast na volném podniku v Praze.

 

VOLF MEDIA SERVIS

Zuzana Havelková

 


 
 
Fotogalerie:   Vyškovský rallysprint od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose