www.car.cz
 

Tým KL Intermoto Czech Republic v holandském Assenu. Mikšovský se sádrou
     5.9.2005 22:55 - tisková zpráva


Tým KL Intermoto Czech Republic se v holandském Assenu zúčastnil devátého závodu Mistrovství světa supersport. Legendární okruh Van Drenthe patří mezi nejrychlejší okruhy Evropy a jako vždy nabídl divákům nevšední podívanou.

Víkend tří havárií začal pro tým KL Intermoto smolným pátečním tréninkem, ve kterém oba jezdci havarovali, a protože havárie na okruhu Assen probíhají většinou ve vysokých rychlostech, bývají i následky těchto havárii ve většině případů tvrdé, pro motocykly pak velmi destrukční.

Zatímco polský jezdec Pawel Szkopek havaroval po vlastní chybě, Čech Tomáš Mikšovský padl na konci cílové rovinky, kde se dosahuje maximálních rychlostí, poté, co se mu v jeho motoru utrhl výměník oleje. Příčinou pádu byl následný únik oleje na zadní kolo. Bohužel při divokém pádu v rychlosti přes 200 km/h se Tomáš zranil na pravé ruce, což jak se později ukázalo bylo pro vývoj víkendu velmi podstatné. Do závodu tedy nastupoval Tomáš Mikšovský s léky, které tišily bolest zlomeného prstu.

Již od prvního kola však jezdec týmu KL Intermoto ukázal, že se tentokrát nehodlá lehce vzdát. Již během prvního kola postupoval kupředu startovním polem až se dostal do skupiny jezdců, která bojovala o bodované pozice. V této skupině ukazoval nymburský jezdec, že se nehodlá pouze ze zadních pozic koukat na boj svých soupeřů.

V mnoha výměnách pořadí dával o sobě hodně vědět. Bohužel přišla drobná jezdecká chyba a s ní i konec dobře rozjetého závodu, na jehož konci by byly zcela jistě další světové body. Tomáš Mikšovský v jedné z klopených, pravotočivých zatáček havaroval poté, co mu podklouzlo přední kolo.Pawel Szkopek se po startu závodu zapojil do souboje čtyřčlenné skupiny jezdců, ze které nejprve odpadl penalizovaný Enjorlas.

Poté Pawel sváděl souboj s domácími Veijerenem a Pajicem. Po několika jezdeckých chybách však polský jezdec českého týmu ztratil kontakt s holandskou dvojicí a závod dokončil sám na 21. místě.V příštím závodě, jenž se jede na německém okruhu Lausitzring, se v barvách královéhradeckého týmu představí Christian Zaiser a otázkou posledních dnů bylo tedy i to, koho tento rakouský jezdec nahradí. Po svém pádu v závodě navštívil Tomáš Mikšovský během posledního víkendu již poněkolikáté Mobilní kliniku Dr. Claudio Costy, kde se potvrdila zlomenina prstu pravé ruky. Tato zlomenina také vyřešila otázku startu Christiana Zaisera.

Tomáš Mikšovský dostal od zkušených lékařů Mistrovství světa doporučeno třítýdenní závodní volno a tak Rakušan usedne v Německu právě na motocykl nymburského jezdce. Chris Zaiser okruh nedaleko Drážďan velmi dobře zná ze svého působení v německém IDM a tak jeho zkušenosti by měly být neocenitelným přínosem pro celý tým, který čeká náročný závod na těžkém okruhu již tento víkend.

Josef Kubíček – manažer týmuVíkend tří velkých crashů začal zraněním Tomáše, který do závodu nastupoval se zlomeným prstem. Samotný závod sice pro náš tým neznamenal zisk světových bodů, přesto musíme odjíždět s pocitem solidně vykonané práce. Přestože Tomáš v závodě spadl, jsem s jeho výkonem spokojený. Během souboje o body dokázal Tomáš nejen oproti kvalifikaci zrychlit o víc jak jednu sekundu, ale i zaznamenat celkově patnáctý nejrychlejší čas.

Těsně před svým pádem jezdil dokonce rychlejší čas než nakonec osmý Stéphane Chambon. Tedy jednoznačně ukázal svůj potenciál, ale také i to, že při správné koncentraci je schopen světové body získávat. Pawel si svůj pád prožil také v pátečním tréninku. On však zůstal naštěstí nezraněn. V závodě poté bojoval s domácími jezdci, ale udělal několik chyb, které ho stály drahocenné sekundy.

Nakonec do cíle dojel na 21. místě a získal tak pro nás důležité data, které nyní využijeme k zlepšení pro závěrečné závody této sezóny.

KL Intermoto CZECH RepublicPR Moto Road Racing Agency

www.klintermoto.czintermoto@klintermoto.czracing@motorkari.cz

http://racing.motorkari.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2005, klasici od Tomáš Apla

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose