www.car.cz
 

Závěrečný díl Škoda Octavia Cupu týmu Kopeckých až tolik nevyšel
     5.9.2005 23:27 - tisková zpráva


Poslední dva bodované závody byly na programu během Matador Czech Truck Prix 2005 na mosteckém autodromu. Před posledním závodním víkendem byl znám vítěz letošní seriálu, neboť Jiří Janák z týmu Motorsport Kopecký absolvoval sezónu 2005 bez výraznějších výkyvů. K Jiřímu Janákovi se tentokrát v barvách týmu Motorsport Kopecký přestavili i Štefan Rosina st. a nováček týmu Ondrej Pilný.

 

Tentokrát se Jiřímu Janákovi nevedlo zcela podle představ a především druhý závod byl velmi smolný. V měřeném tréninku ovšem dosáhl nejrychlejšího času před Janem Dostálem, který sváděl boj o druhé místo v hodnocení seriálu. Ondrej Pilný dosáhl sedmnáctého a Štefan Rosina st. devatenáctého času. Smůla v měřeném tréninku postihla Ondreje Pilného, kterému nefungoval posilovač řízení.

 

Jelikož bylo závěrečné dějství Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu součástí Matador Czech Truck Prix 2005, tak byla trať velmi kluzká. S obdobnými podmínkami se musejí týmy vyrovnat vždy, když sdílejí trať se závodními trucky. I z tohoto důvodu byla taktika pro Superpole jasná. Jiří Janák neútočil na první pozici, jelikož úkolem bylo především neudělat chybu. Taktické pokyny splnil Jirka bezezbytku a dokončil Superpole s druhým časem za Janem Dostálem o necelých osm setin vteřiny.

 

Jiří Janák odstartoval do závodu dobře a kontroloval si druhou pozici za vedoucím Janem Dostálem. Toho se Jiřímu Janákovi do konce závodu nepodařilo předjet, neboť vedoucí Dostál neudělal výraznější chybu. Jiří Janák zbytečně neriskoval a dokončil závod na dobré druhé pozici. Ondrej Pilný dokončil závod na desátém a Štefan Rosina st. na dvanáctém místě.

 

Druhý závod přinesl několik kolizí, které bohužel zastavily i dva jezdce týmu Motorsport Kopecký. Jiří Janák skončil po kontaktu s Gottwaldem ve druhém kole v záchytné zóně a poslední dějství Škoda Octavia Cupu sledoval bez boje o body.

 

Štefan Rosina starší zůstal po kolizi s Charousem stát na trati s nepojízdným vozem. I pro něho skončil závěrečný závod předčasně. Prapor týmu Motorsport Kopecký již na trati vezl pouze Ondrej Pilný a nevedl si vůbec špatně! Jízdu dokončil na skvělém šestém místě a jako nováček rozhodně nezklamal.

 

V závěrečném dějství se týmu Motorsport Kopecký nedařilo podle představ, ale veškeré zklamání jednoznačně zakryla radost z celkového vítězství Jiřího Janáka v seriálu Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu 2005. Velká spokojenost panovala i z celkového vítězství týmu Motorsport Kopecký v hodnocení týmů.

 

„Perfektně nám vyšel celý začátek sezóny, kdy jsem vyhrál pět závodů za sebou. Pak už mi štěstí tolik nepřálo, ale vytvořený bodový náskok byl dostatečný. Z dnešního druhého závodu pochopitelně moc radosti nemám, takhle jsem si závěr ročníku nepředstavoval. A musím jenom znovu a znovu opakovat, že hlavní zásluha patří celému týmu, všem partnerům, kteří nás podporují, a hlavně panu Kopeckému, který mi opravdu hodně poradil jezdecky i s naladěním podvozku,“ zhodnotil sezónu 2005 vítěz seriálu Škoda Octavia Cup Jiří Janák.

 

PR

Martin Bobek


 
 
Fotogalerie:   Matador Czech Truck Prix 2005

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose