www.car.cz
 

Titul zůstal u Komárků v Okříškách. Letos ale emkům kraloval otec Josef
     6.9.2005 13:17 - Pavel Jelínek


Titul zůstal u Komárků v Okříškách

Okříšky:  Přestože do konce letošního seriálu mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu zbývá ještě jeden závod (zkrácená trať Ecce Homo v Šternberku 10.-11. 9.),  je již v absolutním pořadí a kategoriích rozhodnuto o titulech letošních mistrů ČR.

 

Velice radostné je pro náš region i kraj Vysočinu to, že se mistrem v kategorii I stal MVDr. Josef Komárek z Okříšek na voze Mitsubishi Lancer EVO 550. Ze čtrnácti dosud odjetých závodů  startoval ve třinácti (nejel pouze Matador Slovakia na pezinské Babě), 10x zvítězil 2x skončil na druhém místě a jednou měl „výpadek“ pokud se to může takto nazvat neboť byl třetí (druhý závod v Ústí nad Orlicí) a nakonec se bodový zisk za toto umístění škrtal.

 

Po loňském triumfu Davida Komárka, si  tak  žezlo vrchařského krále odnese jeho otec, Josef. Ten vstoupil do podvědomí motoristickým fandům v roce 2002, kdy s vozem Mitsubishi Lancer EVO VI skončil v konečném hodnocení skupiny N na třetím místě, když  David skončil čtvrtý.

 

V roce 2003 oba přestoupili do divize M, která otevřela svými předpisy možnost různých úprav vozů. Toho oba využili a představili vůz téže značky s označením EVO 500, s kterým tuto divizi zcela opanovali. Vítězem se stal David, třetí skončil Josef. Následující rok přidali na výkonu motoru  (označení EVO 550), David s s tímto vozem získal  titul mistra republiky v kategorii I a otec Josef skončil druhý.

 

Letos to vyšlo otci Josefovi, který sezónu zhodnotil následovně: „Z mého hlediska je letošek samozřejmě nejúspěšnější. Celý náš tým věnoval obrovskou pozornost přípravě vozu na každý závod. Já jsem se snažil maximálně se koncentrovat na každou jízdu a udělat co nejméně chyb. To se podařilo a jsem šťasten, že to tak dopadlo.“                                                                             

 

 JN 


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínková jízda k 75. letům Mas. okruhu, J.Suchan

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose