www.car.cz
 

Další důležité i jednoznačné vítězství přivezl Václav Pech z Vyškova
     8.9.2005 19:56 - tisková zpráva


Během uplynulého víkendu vybojoval Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem další důležité vítězství, když vyhráli sprintrallye ve Vyškově.

Tohle vítězství je pro nás velmi důležité. Do konce domácího šampionátu zbývají již jen dvě soutěže a nám pro jistotu zisku titulu stačí jednu z nich vyhrát. Pak už se nebudeme muset ohlížet za výsledky našich soupeřů. Jsem proto velmi rád, že se nám to ve Vyškově takhle povedlo.

Vyhráli jsme hned úvodní zkoušku, a jak už se pomalu stává pravidlem v našem souboji se Štěpánem Vojtěchem, kdo vyhraje první RZtu, ten pro sebe získá i celou soutěž. My jsme během celé rallye neudělali žádnu chybu, a tak se nám dařilo zvyšovat náskok v čele soutěže. Ke konci sprintu jsme si již mohli dovolit, některá nebezpečnější místa trati „prodat“ a krásně jsme se svezli. Vyškovské rychlostní zkoušky patří k těm rychlejším v českém šampionátu a často se tu i v lesních úsecích jezdí přes 200 km v hodině, ale je to taková česká klasika.

Na trati byl i jeden velice záludný horizont. Při tréninku se nezdál ničím zvláštní, ale při závodě, kdy se na něj najíždělo rychlostí kolem 170 km/h, nakopl auto křivě a trochu do boku. Vůz potom dopadl pouze na levé přední kolo a k tomu ještě velice tvrdě. Spousta posádek zde měla problém udržet vůz na trati a i my jsme zde dostali pěknou ránu až nás z toho s Petrem pěkně bolela záda,“ komentuje průběh soutěže Václav Pech jun.

Team má velkou naději na zisk také druhého domácího titulu v rallye, proto je nyní veškerá pozornost soustředěna na přípravu ke startu na Rallye Příbram. Vyrovnaným výkonem během celé sezóny a kvalitními výsledky se podařilo Václavu Pechovi vybudovat slušný náskok i v čele tohoto šampionátu. Shodou okolností i zde je největším konkurentem v boji o celkové prvenství také Štěpán Vojtěch. Pechovi bude stačit pokud dojede v Příbrami do třetího místa a mohl by slavit zisk titulu bez ohledu na výsledek Vojtěcha jak v tomto, tak v posledním podniku mistrovství.

Ze sprintrallye ve Vyškově se vrátila posádka EuroOil teamu v dobré náladě nejen z vítězství v soutěži, ale také potěšena projevovanou podporou svých fanoušků. Místní příznivci Václava Pecha jun. dokonce sestrojili paraglajd s tlačným motorem, který je vyveden v modrožlutých barvách EuroOil teamu se jmény obou jezdců teamu na spodní straně křídel.

„Měli jsme velkou radost, když jsme viděli tenhle „samolet“ kroužit nad hlavami diváků na vyškovském náměstí. Moc fanouškům děkujeme za podporu a jsme vždy rádi, když mají z našich výkonů ten správný sportovní zážitek,“ dodává ještě Václav Pech jun.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vyškov 2005, Ivo Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose