www.car.cz
 

Colin McRae připraven k netrpělivě očekávanému návratu do MS. V BRITÁNII ‘McRAE MÁNIE’
     8.9.2005 21:57 - tisková zpráva


Mladá Boleslav, 8. září 2005

START PRVNÍHO BRITSKÉHO MISTRA SVĚTA ZA TÝM ŠKODA MOTORSPORT VYVOLAL V BRITÁNII ‘McRAE MÁNII’

Rychlé tratě na jihu Walesu budou pro Fabie WRC další výzvou

Po krátké asfaltové přestávce se světový šampionát v rallye vrací na povrch, který v letošním kalendáři převládá – na šotolinu. Dvanáctým podnikem bude ve dnech 15. – 18. září Britská rallye. Vedle stabilní dvojice Armin Schwarz a Klaus Wicha se ve druhé Fabii WRC 05 představí domácí hvězda Colin McRae se spolujezdcem Nicky Gristem.

Colinův návrat do MS po osmnáctiměsíční pauze vyvolal o britský podnik nebývalý zájem natěšených fanoušků. Krátce po oznámení jeho startu začaly zhruba před měsícem kvapem mizet vstupenky z předprodejů. Colin a Nicky jsou druhou nejúspěšnější posádkou historie mistrovství světa. Zároveň bude při Britské rallye, s jejich 257 starty v MS a 26 vítězstvími, startovat v barvách týmu Škoda Motorsport nejzkušenější dvojice v jezdeckém poli.

Britská rallye je jednou z nejstarších soutěží v šampionátu. Také její 61. ročník budou charakterizovat rychlé šotolinové tratě a nejspíš i tradiční vlhké počasí. V loňském roce byl sice její start přesunut na září, ale na změně podmínek se dřívější termín nepodepsal. Přesto zůstává sušší počasí a díky němu i ještě rychlejší tratě jednou z možností.

Colin McRae: “Nemohu se dočkat, až se vrátím zpátky do soutěže. Navíc zažijeme návrat na domácí půdě a to je pro mě i pro Nickyho něco mimořádného. Těším se na spolupráci s týmem Škoda Motorsport a na pomoc při posunu dalšího vývoje Fabie WRC 05 správným směrem. Neplánuji si žádný konkrétní výsledek. Myslím ale, že i přes mou poměrně dlouhou přestávku bychom měli být dost rychlí na to, abychom se dobře umístili mezi desítkou nejlepších.“

 Armin Schwarz: “Britská rallye má pro mě zvláštní kouzlo. Je to podnik, na kterém jsem v roce 1988 s Audi debutoval a již od té doby patří k mým oblíbeným.“

 Martin Mühlmeier, vedoucí týmu Škoda Motorsport: “Myslím, že pro každého bude tento podnik vzrušující podívanou. Zájem, jaký nominace týmu Škoda Motorsport vyvolává, ukazuje, že jsme si vybrali dobrého jezdce. Věřím, že dosáhneme výsledku, jaký všichni očekávají.“

Novinky z týmu:

 

Colin McRae se během rozsáhlého testovacího programu ve Skotsku seznamuje s Fabií WRC 05. Jeho příprava vyvrcholí účastí na sobotní Park Systems Rallye, která má základnu nedaleko Dumfriesu. Colin pojede jako předjezdec s číslem 0 a podrobnosti z testů budou zveřejněny během víkendu.

Britská rallye v detailech:

 Britská rallye byla po dlouhá léta tradičně závěrečným podnikem celého šampionátu. Loni se však její termín přesunul z listopadu na září, kvůli nadějím na lepší počasí a přijatelnější podmínky na trati. Přes očekávání suchých a prašných cest a rychlostí srovnatelných s Finskem, připravilo počasí stejně náročné a blátivé tratě, jako v minulosti.

 Po slavnostním startu na stadionu Millenium v Cardiffu, jehož začátek je naplánován na čtvrtek 15. září v 19:30 hodin, se veškeré dění přesune na západ Walesu, do Felindre Rallye Centre nedaleko Swansea. Úvodní etapu tvoří šest rychlostních zkoušek (tři se dvěma průjezdy) na sever a východ od Felindre. Jejich celková délka je 139,24 kilometrů.

Dalších šest měřených úseků zahrnuje sobotní etapa (103,70 km) a jejím vyvrcholením bude kilometrová divácká rychlostní zkouška, opět na stadionu Millenium v Cardiffu. Na neděli jsou připraveny dva nejdelší měřené úseky soutěže, Resolfen a Margam, z nichž každý se pojede dvakrát (113,62 km). Po zdolání 357,56 kilometrů bude v neděli odpoledne svědkem cíle soutěže hlavní město Walesu, kde cílovou rampou projede první vůz ve 14:10 místního času (15:10 v ČR).

 Škoda Motorsport Media Team

 


 
 
Fotogalerie:   OMV ADAC rallye Deutschland 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose