www.car.cz
 

V Rosicích vše připraveno na boje o další body do ČMPR
     8.9.2005 21:51 - tisková zpráva


 V Rosicích o další důležité body do dramatického ČMPR

Tisková informace SHERON Českomoravského Poháru Rallye

 

Už páté pokračování má před sebou o nadcházejícím víkendu seriál SHERON Českomoravského Poháru Rallye. Tentokrát se soutěžící předvedou v oblasti, kde to motoristickým sportem jen dýchá. Už od roku 1930 se nedaleko Ostrovačic proháněla závodní auta po klasickém brněnském okruhu. A když se řeklo klasický okruh, znamenalo to zároveň, že se závodilo po běžně používaných vozovkách.

 

Okruhové závodění se v průběhu let přesunulo na speciálně vybudované autodromy, záludnosti „normálních silnic“ tak dnes zakoušejí pouze posádky automobilových soutěží. A jak již bylo naznačeno, ta nejbližší domácí soutěž má centrum v Rosicích u Brna.

 

V Rosicích se bude v sobotu 10.9. bojovat o veledůležité body do pořadí ČMPR, vždyť dosavadní průběh tohoto seriálu je zatím víc než dramatický. De facto závod co závod se mění pořadí na špici hlavní kategorie, kde se stává pravidlem, že úspěšné posádky z jedné soutěže provází hned na té nadcházející nehorázná smůla. Po předešlé soutěži vedené kolem Šternberka se na čele průběžného pořadí ocitl její senzační vítěz Jaroslav Orsák ze Zlínska.

 

Orsák je zatím až překvapivě spolehlivý, při jeho divácky velice atraktivním stylu se často zdá, že svůj krásný vůz Subaru Impreza drží na cestě jen díky překonávání fyzikálních zákonů. Orsákovi ale budou určitě chtít pořádně znepříjemnit život vítězové dalších letošních soutěží Martin Kožmín a Ludvík Otto, o přední příčky se určitě popere také průběžně druhý Jiří Hendrich. A neměli bychom zapomínat ani na Daniela Landu. Tato velmi populární osobnost má sice letos na soutěžních tratích velikou smůlu, tu ale bude chtít určitě protrhnout právě na domácích tratích svého týmu Rallye Sport Promotion.

 

Rosická soutěž přivítá i další velmi významné hosty. Po výtečné šternberské premiéře opět rozmnoží své zkušenosti s vozem té nejvyšší kategorie Antonín Tlusťák, jedoucí opět se Škodou Octavia WRC. Po pauzičce bychom měli vidět i loňského premianta ČMPR Leoše Flídra, o post nejkrásnější i nejrychlejší řidičky soutěže bude opět s Ivou Víchovou soupeřit Katka Trojanová.

 

V šestnáctistovkách bude mít ale Trojanová konkurenci opravdu nabitou, na startu totiž bude celé hejno velmi rychlých (a převážně velmi mladých) závodníků. Neuvidíme sice Petra Matějovského, jehož na soutěž nakonec nepustí (do posledních okamžiků utajované) testování v Anglii, další vycházející hvězdičky Václava Dunovského a Michala Rajchmana by ale chybět neměly. Divákům se také představí hned tři kitové felicie za volanty s Davidem Tomkem, Romanem Švidrnochem  a Miroslavem Březíkem.

 

Tedy co jméno, to záruka kvality.

Dvoulitry budou mít favority ve smolařích poslední rallye Pavlu Schwarzerovi, Miloši Biedermanovi či Janu Halalovi, kalit vodu v této třídě ale určitě budou i zkušení Milan Šimeček a Martin Dlouhý disponující velmi kvalitním sportovním nářadím. Už teď byla vyjmenována celá plejáda důvodů, proč se do Rosic vypravit, a to ještě nepřišla řeč na auta nejkrásnější (tedy veterány v čele se Škodou 120S Rally Michala Habarta) a na kategorii nejnabitější. Tou tradičně jsou relativně laciné čtrnáctistovky, mezi kterými je celá plejáda kandidátů prvenství. A tak můžeme zatím jen tipovat - vyhraje na Moravě Čonka, Picek, Belinger, Veselý, Majer, Cipra, Matys či někdo úplně jiný?

 

I.Rallye New Balance startuje na náměstí v Rosicích u Brna v sobotu 10.9.2005 v 8 hodin ráno, po absolvování devíti náročných rychlostních zkoušek by se měly první z úspěšných pokořitelů tratě objevovat na stejném místě po třetí hodině odpolední. Soutěž provází i bohatý doprovodný program, bližší informace o soutěži je možné nalézt na stránkách www.rallyesport.cz . Informace o SHERON Českomoravském Poháru Rallye naleznete tradičně na stránkách www.cmpr.cz .

 

 

 

 

Pořadí SHERON ČMPR po čtyřech soutěžích:

Absolutně:

1. Orsák 63, 2. Hendrich 55, 3. Kožmín 54, 4-5. Otto a Červenka 30, 6. Kurka 25, 7. Odložilík 24, 8. Dunovský 21, 9.-11. Novotný, Landa a Řihák 19…

Ve třídách:

SA1: 1. Čonka 79, 2. Majer 54, 3. Veselý 49, 4. Mareš 36, 5. Grega 30, 6. Víchová 28, 7 Koupal 27, 8. Pohner 24…

SA2: 1. Matějovský 70, 2. Dunovský 68, 3. T.Rajchman 42, 4. T.Marek 34, 5.-6 Ji.Vlček a Odložilík 30, …

SA3: 1. Halala 72, 2.-5. Novotný, Nešpor, Zedník a Smékal 30, 6. R.Marek 29…

SA4: 1. Orsák 66, 2. Hendrich 58, 3. Kožmín 54, 4.-5. Otto a Červenka 30…

HA1: 1. Šíma 60, 2. Bělohradský 54, 2. Svoboda 49.

HA2: 1.Mašek 84, 2.Habart 54, 3. Kraucher 30, 4. Drásta 24.

HA3: 1. M.Blahout 30.

HA4: 1.-3. Štauber, Tenkl a J.Mikulenka 30.

V1: 1.Šindelář 60, 2. Vašát 30.

V3: 1. Stráský 90, 2. Macháček 30.

 

Karel Špaček

ČMPR Media

 


 
 
Fotogalerie:   Böttcher Rally Vyškov 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose