www.car.cz
 

Petákův Vyškovský hattrick. Brblal proti rychlým tratím, ale vyhrál ....
     9.9.2005 15:29 - tisková zpráva


 Třetí sprintový triumf v řadě, nejlepší letošní výsledek v absolutním pořadí a posílení šance na obhajobu titulu, to vše po napínavém souboji s Romanem Odložilíkem do posledních metrů. Takový je výsledek Josefa Petáka a Libora Josky z Vyškova. Bylo něco co by jim kazilo radost? Ano, nekonečná jízda v omezovači a nekonečné vyhlížení zatáčky na dlouhých rovinách. 

 

Už dlouho si Pepík Peták nezazávodil tak, jako letos v okolí Vyškova. Nejenže na všech rychlostních zkouškách sváděl vteřinkové souboje s Romanem Odložilíkem, ale i v absolutním pořadí byl vidět hodně vysoko. Po třetí rychlostní zkoušce jsme jej dokonce nalezli na třetí příčce. Nakonec i pátá příčka před všemi produkčními vozy je na rychlé trati skvělá a vynesla posádku na průběžně sedmé místo v hodnocení sprintů.

 

Prioritou však je umístění ve skupině A, kde Pepík s Liborem obhajují loňský titul a již nyní, dvě soutěže před koncem dokázali téměř smazat bodové manko vzniklé neúčastí v Tišnově a na Kopné. Jak tedy probíhala letošní Böttcher Rally ve Vyškově z pohledu vítězů skupiny A?: Jsem trochu rozladěný z tratí. Takhle dlouho v omezovači jsem snad ještě nikde nejezdil. Blovice jsou proti tomu Monte Carlo. Jízda je nervozní. Jede se blbě, protože pořád čekáme na zatáčku, což rozhazuje koncentraci a potom se netrefuju do brzd. Za Romanem jsme čtyři desetiny, ale lámat přes koleno to nebudu,“ svěřil se v polovině soutěže Pepík.

 

Ve druhém kole šel po serii tří vyhraných vložek a navzdory svému prohlášení, do čela a vybudoval si náskok 4,4 s. Ani to však nemuselo stačit, protože Roman Odložilík v Blovicích naznačil, že poslední vložky umí zajet neuvěřitelně rychle. Očekávaný útok také přišel, ale stejně jako na západě Čech to nestačilo.

 

Jsem nadšený. S Romanem to byl obrovský boj. Jeli jsme vyrovnaně a bylo to o chybách, nebo spíše o chybičkách. Oba jsme jich udělali minimum a byly to nervy až do konce. Jsem ohromně spokojený s autem. Poslední tři závody jedu s chutí a mám z jízdy i z auta radost. Podle toho vypadají i časy. Jsme tam, kde jsme chtěli s autem být. Je jasné, že máme s Romanem vyrovnaná auta a on bude pořád blíž a blíž. Tlak byl obrovský a prožíval jsem to tentokrát víc, než kdy jindy. Udělali jsme pár chybiček, ale žádná krize nebyla, takže jsme spokojení,zářil v cíli Pepík a také Libor měl velikou radost.

 

V tabulce skupiny A se dotáhli dva body za vedoucího Tlusťáka, který však na dalších soutěžích již bude některé výsledky škrtat, takže obhajoba je na dosah. Na toto téma se však Pepík tradičně odmítá bavit a odkazuje až na pozdější dobu. Jedno je však jisté, ještě před tím, než bude ve sprintech jasno, čeká jej soutěž v Příbrami, kde to nebude mít snadné, jak bývá na domácí soutěži pravidlem.

 

 

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz

 

TISKOVÁ INFORMACE CZECH NATIONAL HROCH TEAM 


 
 
Fotogalerie:   Böttcher Rally Vyškov 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose