www.car.cz
 

IRL: Tomáši Engemu by mělo Chicago vyhovovat
     9.9.2005 15:32 - tisková zpráva


Tomáš Enge je po výborných výkonech v posledních závodech optimistou a věří, že v Chicagu bude mít šanci vylepšit své dosavadní maximum v IRL.

Tomáš Enge je po výborných výkonech v posledních závodech optimistou a věří, že v Chicagu bude mít šanci vylepšit své dosavadní maximum v IRL.

 

Okruh Chicagoland Speedway byl místem Engeho nováčkovského testu v loňském roce, úspěšně tehdy složil zkoušky a následně se zúčastnil posledních dvou závodů sezony ve Fontaně a Texasu.

 

 Český jezdec se do Chicaga vrací vyzbrojen zkušenosti z letošních bojů a povzbuzen nejlepším výsledkem sezony, kterého dosáhnul před dvěma týdny na klasické trati v Sonomě. Enge je nyní v hodnocení nováčků jen 12 bodů za druhým místem a svou pozici může vylepšit již o tomto víkendu.

 

Tomáš Enge: „Chicago znám z nováčkovského testu, který jsem tam loni absolvoval, ale z pohledu závodního víkendu to není nijak zásadní výhoda ve srovnání s ovály, kde jsem jel v sezoně poprvé. U testu jde o něco jiného, než o maximální rychlost a navíc závodění v chumlu vozů je hodně odlišné.

 

Chicago připomíná svým charakterem Texas a Kentucky, kde jsme byli hodně rychlí a snad na tyto výkony navážeme o víkendu. Poslední závody přinesly dobré výsledky a vylepšení mého maxima v IRL, nebylo by špatné v tomto trendu pokračovat.“

 

Ovál v Chicagu byl otevřen v roce 2001 a od stejného roku hostí i závody IRL. Jeho tvar připomíná písmeno D, přední rovinka měří 2400 stop a má náklon 11°, zadní rovinka má 1700 stop a náklon 5°.

 

 

Chicagoland Speedway

 

Délka okruhu:                          1,5 míle, tvar písmene D

Loňský vítěz:                           Adrian Fernandez

 

Časový program (SLEČ)

 

Sobota 10. září

15:40-16:40     Volný trénink

17:45-19:15     Volný trénink

23:30-00:45     Kvalifikace

 

Neděle 11. září

15:30-16:00     Zahřívací trénink

19:45               Start závodu na 200 kol

 

Přímý přenos na programu Galaxie sport začíná ve 19:35.

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Autonova rally Tišnov 2005 od Lukáše Cholasty

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose