www.car.cz
 

Colin McRae natestoval na Anglii 800 šotolinových kilometrů
     10.9.2005 23:46 - tisková zpráva


Mladá Boleslav, 10. září 2005

COLIN McRAE ABSOLVOVAL S FABIÍ WRC 05 PŘED BRITSKOU RALLYE 800 KILOMETRŮ ŠOTOLINOVÝCH TESTŮ


    Intenzivním testům se v uplynulém týdnu věnovala posádka Colin McRae / Nicky Grist, která nastoupí ve dnech 15. – 18. září za tým Škoda Motorsport ve dvanáctém podniku letošního MS v automobilových soutěžích. Pro přípravu na start v Britské rallye s Fabií WRC 05 byly vybrány tratě vedoucí lesy v okolí Clatteringshaw na jihozápadě Skotska. Během třídenního testu najezdili 37ti letý Skot s 43ti letým Velšanem zhruba 700 kilometrů.

     

    Během úterka byl na programu maratón čítající 350 kilometrů, tedy celou vzdálenost britské soutěže. Před čtvrtečním slavnostním startem v Cardiffu tak Colin najezdil s Fabií WRC 05 bez větších problémů vzdálenost, rovnající se dvěma kompletním podnikům MS.

     

    Týmový kolega Armin Schwarz se za volantem objevil během čtvrtka. Colin a Nicky pokračovali v přípravě seznamovacími jízdami na nedalekou národní soutěž Park Systems Rallye. S Fabií WRC 05  absolvovali její stokilometrovou vzdálenost v roli předjezdců s číslem 0. Po třech letech od jejich posledního společného startu na soutěži MS tak získali možnost důležitého testu vzájemné souhry za plné rychlosti.

     

    Většina testu byla věnována nalezení co možná nejvhodnějšího nastavení vozu před Colinovým návratem na tratě podniku MS. Skotský jezdec spolupracoval s inženýry týmu Škoda Motorsport i se zástupci dodavatele tlumičů Rieger a pneumatik Michelin. Nové pneumatiky BTO by se měly stát během Britské rallye klíčovým faktorem.

     

    Colin se dostal ihned do plného tempa a dosáhl maximální rychlosti přes 180 km/h. Na jednom z testovacích úseků se pohybovala jeho průměrná rychlost kolem 125 km/h.

     

     

    Colin McRae: “S Fabií WRC 05 jsem opravdu spokojený. Velmi snadno se ovládá a záhy jsem byl schopen dosahovat plné rychlosti. Dobře reaguje a vše, co jsme testovali, měnilo její chování přesně tak, jak jsme očekávali. Věřím tedy, že na samotnou soutěž budeme mít dobré nastavení. Nejnovější tlumiče Rieger zlepšily stabilitu vozu za všech podmínek a nové pneumatiky Michelin BTO byly pokaždé rychlejší a vyrovnanější, než jejich starší konstrukce.“

     

    Stále ještě nemohu říci, jaký výsledek se dá od nás očekávat. Neměli jsme k dispozici žádné časy, se kterými bychom se mohli během testů srovnávat. Každý tedy bude jistě sledovat stopky na konci první páteční rychlostní zkoušky. O hodnotu počátečních dosažených časů se příliš nebojím, ale chtěl bych, aby byl během soutěže znatelný posun k lepším hodnotám. Pár opravdu dobrých časů bych chtěl zajet nejpozději v neděli.“

     

     

     Škoda Motorsport Media Team


     
     
    Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2005 - Josef Semerád končí .....

     
     

    © 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose