www.car.cz
 

Komu by nejvíce slušelo "volné" Subaru Impreza WRC
     Pavel Jelínek


Subaru Impreza WRC, přesněji zřejmě   hned dokonce  dva stejné vozy, aby se zvládaly  repase a opravy  mezi závody, které bylo ( byly) připraveno(-y)   pro dravého Tomáše Engeho se najednou ocitlo "bez  jezdce". Neoficiálně  se sice  hovoří o  návratu   Tomáše Hrdinky  za  jeho  volant a do českého  šampionátu, nicméně ten na druhou stranu prohlašuje,  že  rallye je velmi nebezpečná  disciplína a  že by se chtěl věnovat  rodině, na kterou měl  v posledních měsícíh  přece  jen mnohem více  času, než v době, kdy sám aktivně závodil.
 
Oficiální zpráva z  Hrdinkova týmu Prosport zatím nedorazila a nejspiš  ani nedorazí, takže fanoušek bude  muset počkat ještě pár dní - momentálně konkrétně  asi dva týdny, až na vlastní  oči  uvidí,  kdo ve voze skutečně pojede a zda  subaru bude české soutěže  jezdit. Velmi elegantní řešení by  tady   ale   bylo:
 
Ono Subaru Impreza WRC  by velmi  slušelo třeba Romanovi Krestovi, či Emilovi Trinerovi. I  když samozřejmě  to není jen tak jednoduché a je  to především  o hromadě peněz. Ale oba jmenovaní  by se tak  hned mohli  stát favority  českého  šampionátu, který je opět mimořádně nabitý špičkovými vozy WRC, i když jejich  konec  se pomalu a neodvratitelně blíží.
 
Jenže Emil je vázán  smlouvou s brněnským týmem SEAT, i když v minulosti i  on dostal od Tomáše Hrdinky nabídky na starty v jeho  týmu a s jeho předchozím subaru...... Takže ke  zopakování  nabídky by nemuselo být až tak  daleko ...
 
Roman Kresta shodou  okolností ve stejném  týdnu, možná  dokonce  dnu, či o den později, kdy  došlo k oficiálnímu ohlášení zrušení  smlouvy Charouze s Hrdinkou, rovněž  oficiálně  ohlásil  svůj  rozchod  s Markem Šilhánkem a jeho  týmem Proracing Int. Naskýtá se tedy myšlenka, že by  právě Roman mohl usednout namísto  Hyundaie Accent WRC s ne příliš  úžasnou pověstí do modré Imprezy !!! Mezitím ovšem  Roman ohlásil, že letos pojede  s fordem.
 
No ale třeba  všem jednáním ještě není  konec a třeba se naše  rallye  dočká ještě dalšího překvapení.
Osobně příliš nevěřím možnosti, že se za volant  vrátí  sám Tomáš Hrdinka. Ten by se měl  spíš  objevit v autokrosu -  jeho buggyna  je  nachystána........- a kalendář  autokrosových startů taky ( podle velmi neoficiálních informací !)
 
foto z archivu týmu
 
Romanovi Krestovi  by jistě modrý vůz velmi slušel!!!
 
 
Pavel Jelínek, www.car.cz
 
Dole foto  z letošního Monte Carla :

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose