www.car.cz
 

IRL: Engeho v Chicagu zradilo zavěšení kol
     12.9.2005 10:26 - tisková zpráva


Den devětadvacetiletých narozenin Tomáši Engemu mnoho závodnické radosti nepřinesl, v průběhu závodu v Chicagu sice ochutnal i pocit vedoucího jezdce, v poslední třetině ho ale zastavila porucha na zavěšení zadního kola.

Den devětadvacetiletých narozenin Tomáši Engemu mnoho závodnické radosti nepřinesl, v průběhu závodu v Chicagu sice ochutnal i pocit vedoucího jezdce, v poslední třetině ho ale zastavila porucha na zavěšení zadního kola.

 

Český jezdec týmu Panther Racing do závodu vyrazil z osmého místa a v úvodu měl problémy s přilnavostí vozu. Závod musel být po 21. kole přerušen po děsivě vyhlížející kolizi Ryana Briscoa s Alexem Barronem, Briscoův vůz byl katapultován do vzduchu, po nárazu se rozlomil na tři díly a začal hořet. Bylo to první přerušení závodu IRL kvůli havárii od října 2003, Australský jezdec ale stihl po vyproštění a odvozu do nemocnice mávat divákům.

 

Mechanici Engeho dokázali v průběhu závodu při zastávkách v boxech vůz vylepšit, ten se následně začal prodírat vpřed a na tři kola se dostal i do vedení. Jeho snažení ale odměnu nepřineslo, ve 140. kole praskla spojovací tyč na zavěšení zadního kola. Enge sice dokázal zabránit nárazu do zdi, musel však okamžitě odstoupit.

 

Tomáš Enge: Pro můj tým RockStar to byl brilantní den, opravdu musím klukům poděkovat za jejich dnešní práci. Do první zastávky jsme měli problémy s přilnavostí a rychlostí, ale po pár zastávkách byl vůz skvělý. Mohli jsme potom předjíždět a byli jsme na cestě do čela. Při nájezdu do první zatáčky se ale zlomila spojovací tyč v zavěšení pravého zadního kola a ani nevím, jak jsem zabránil nárazu. Měl jsem dnes štěstí, ale pořád je škoda, že jsme skončili s takovým výsledkem.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Mostecký závod trucků z archivu stříbrného týmu Buggyra

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose