www.car.cz
 

Vynikající úspěch: Jakub Kornfeil mistrem Evropy minibike 40
     12.9.2005 17:12 - tisková zpráva


Vynikající úspěch malých /velkých/ závodníků: Jakub Kornfeil mistrem Evropy  minibike 40

 

Také v letošním roce odjela začátkem prázdnin skupina našich juniorských jezdců do Itálie na zahajovací závody ME minibike 40. Po loňském titulu ME, který vybojovala Andrea Toušková / Polini CZ / odjížděli s ambicemi, ale také také s vědomím , že Italové už něco podobného nepřipustí. Kromě Čechů a Italů se tentokrát setkali na startu také jezdci Holandska,Rakouska, Belgie , Francie a Německa.

 

Hned první závod na známé trati v Latině ale skončil vynikajícím úspěchem našich jezdců. Po velice dramatických bojích zvítězil ve třídě Junior A devítiletý Martin Marx / POLINI CZ / ,ve třídě Junior B zvítězil mezi 32 závodníky dvanáctiletý Jakub Kornfeil a to ještě na třetí příčku dosáhl desetiletý Míra Popov / oba POLINI CZ /.

 

Další závody seriálu se jely v San Marinu, v Brně, ve  Skalici a posledním místem byl Staadskanal v Holandsku , kde také vyvrcholily boje o tituly v jednotlivých kategoriích.

 

Největšího úspěchu dosáhl Jakub Kornfeil celkovým vítězstvím ve třídě Junior B , ale také Míra Popov se za celkové druhé místo určitě stydět nemusí.

Ve třídě Junior A bojoval Martin Marx do poslední chvíle a titul mu unikl v dramatickém boji o jediný bod .

 

Závody minibiků jsou velmi atraktivní pro jezdce i pro diváky a např v Itálii jsou velmi pečlivě sledovány nejen veřejností , ale také manažery špičkových týmů,

kteří si své budoucí šampiony  vybírají již mezi těmi nejmenšími. Z těch co už vyrostli se nejčastěji uvádí Valentino Rossi, Marco Melandri, Andrea Dovisioza, Lukáš Pešek a další.

 

Jakub Kornfeil / 12 roků /  závodí na motorkách Polini od pěti roků a získal tituly mistra ČR  v motokrosu 50 , supermotu 65, minibike junior B . Letošní titul ME je určitě zatím jeho největším úspěchem.

 

Poslední závod letošního přeboru ČR minibiků se koná v sobotu 17.9.2005 na trati v areálu Automotodromu v Brně.

 

 

POLINI CZ

 

Evropský pohár 2005
Pocket Bike CUP Junior A


Pl. Name Firstname FMN Country Bike Points
1 Migno Andrea FMI I Pasini 86
2 Marx Martin ACCR CZ Polini 85
3 Stirpe Giuliano FMI I ATM 72
4 Antonelli Niccolo FMI I Pasini 60
5 Marini Luca FMI I ZPF 56


Pocket Bike CUP Junior B
Pl. Name Firstname FMN Country Bike Points
1 Kornfeil Jakub ACCR CZ Polini 98
2 Popov Miroslav ACCR CZ Polini 92
3 Chmelik Ladislav ACCR CZ Pasini 81
4 Iurino Lorenzo FMI I ZPF 69
5 Morbidelli Franco FMI I  


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose