www.car.cz
 

Světová premiéra: Audi A6 Security. Komfort i ochrana
     13.9.2005 11:50 - tisková zpráva


Nové Audi A6 4.2 quattro Security nabízí komfort luxusní limuzíny a maximální míru ochrany a bezpečí své posádce. Jedním z účinných bezpečnostních prvků je už samotný diskrétní vzhled tohoto modelu, který nijak nedává najevo své zvláštní postavení. Přitom pod karoserií se ukrývá pancéřování, díky kterému je Audi A6 Security certifikován v kategorii VR4 odolnosti proti střelným zbraním – v praxi to znamená, že Audi A6 Security chrání své pasažéry před účinky střelby z pistolí a revolverů až do ráže 0,44 mm Magnum.

Velkou výhodou modelu Audi A6 Security je jeho stálý pohon všech kol quattro, který spolu s elektronickým stabilizačním systémem ESP garantuje mimořádnou trakci a stabilitu jízdy za všech podmínek. Audi A6 Security se vyrábí přímo v závodě Audi v německém Neckarsulmu, takže všechny dodatečné prvky jsou vozu dokonale přizpůsobené.

K pohonu modelu Audi A6 Security slouží výkonný zážehový osmiválec 4.2 V8, v jehož útrobách se ukrývá 246 kW/335 k. Výkon motoru se přenáší přes automatickou převodovku tiptronic, maximální rychlost vozu je elektronicky omezena na 250 km/h. Vlastnosti pneumatického odpružení kol byly naladěny s ohledem na vyšší hmotnost opancéřovaného vozu.

Do výbavy modelu Audi A6 Security patří mj. výstražná siréna a záblesková světla, ochrana proti pronikání slzného plynu do interiéru a vyztužená podlaha. Do vozu se na přání dodává také dorozumívací zařízení, které umožňuje komunikaci posádky s okolím i při zavřených dveřích a oknech.

Za příplatek se montují kola systému PAX, která umožňují i při úplné ztrátě tlaku vzduchu jízdu rychlostí až 80 km/h na vzdálenost až 100 km. Do všech kol je zabudován kontrolní sytém tlaku vzduchu v pneumatikách.

Pancéřované Audi A6 Security je samozřejmě vybaveno i celou škálou komfortních prvků, jako je např. komfortní automatická klimatizace nebo špičkový audiosystém.

Import Volkswagen Group s.r.o., Divize Audi/Public Relations,
Pekařská 6, CZ - 155 00 Praha 5
Jan Klíma, AC&C Public Relations s.r.o.

 www.audi.cz


Audi je celosvětově uznávaným předním konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už jedenáct let nepřetržitě rostou, v roce 2004 automobilka Audi prodala 779 441 vozů, přičemž 70 procent z tohoto množství automobilka exportovala mimo Německo. Nejvýznamnějším exportním teritoriem Audi jsou USA, kde se vloni prodalo 77 917 vozů. V současné době u Audi pracuje přes 50 000 zaměstnanců.
 
Také v ČR si Audi už řadu let drží čelní pozici mezi importéry vozů prestižní třídy. Celkem 2140 vloni prodaných automobilů znamená téměř patnáctiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. Prodeje Audi v ČR už desátým rokem nepřetržitě rostou, loňský výsledek je tedy novým prodejním rekordem na tuzemském trhu.

Systém quattro slaví v tomto roce 25 let své existence.
Nejvíce vozů s pohonem všech kol  prodalo v roce 2004 v ČR Audi!

Prostřednictvím programu „auto-plus“ se rádi postaráme o bezproblémový  výkup ojetého vozu. Program „auto-plus“ je garantovaný společností Import Volkswagen Group s.r.o. oficiálním dovozcem vozů Audi.


PR


 
 
Fotogalerie:   Rosice 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose