www.car.cz
 

Stříbro pro novou Octavii v evropské anketě Auto 1
     14.9.2005 10:40 - tisková zpráva


Skvělé druhé místo za vítězným koncernovým modelem Audi A6 obsadila nová Škoda Octavia  v prestižní evropské anketě Auto1! Na bronzové příčce skončil Mercedes SLK. Domácí prvenství před Citroënem C4 a Peugeotem 407

Do evropského finále ankety Auto 1, pořádané jedenadvaceti časopisy ze skupiny prestižního německého motoristického magazínu Auto Bild, byla nová Škoda Octavia nominována na základě vítězství v národním kole. Od čtenářů časopisu Auto Tip, licenční obdoby mateřského Auto Bildu, obdržela Octavia nejvíce hlasů a až na další příčky tak v Česku odsunula druhý Citroën C4 a třetí Peugeot 407.

Mezi elitní desítkou evropských automobilových novinek
 
Mezi deset evropských finalistů ankety se nakonec z dvacítky nominovaných novinek probojovaly vedle nové Octavie ještě modely Audi A6, BMW řady 1 a 6, BMW X3, Citroen C4, Ford Focus, Mercedes SLK, Opel Astra a Peugeot 407.

Konečné pořadí určily týdenní testy na okruhu Pirelli

Důkladné testování a závěrečné hodnocení probíhalo po celý týden na okruhu Vizzola (patřícímu firmě Pirelli) u italského Milána. Body, kterých vozy dosáhly ve čtyřech hodnotících kategoriích, určily v konečném součtu celkové pořadí v anketě.
Ve čtenářské kategorii (Octavia 9.) rozhodovali o umístění čtenáři ve 21 členských zemích kde vychází tituly skupiny Auto Bild; dalšími kategoriemi bylo hodnocení závodních jezdců (Octavia 6.), odborných techniků (Octavia 1.) a 21 šéfredaktorů časopisů skupiny Auto Bild (Octavia 2.). 

Zejména 1. místo v kategorii hodnocení odborných techniků (hodnotili zpracování, bezpečnost, snadnost oprav a použité technologie) a 2. místo v kategorii hodnocení šéfredaktorů (hodnotili dojem z jízdy, design, poměr ceny a užitné hodnoty, provozní náklady, výbavu a ztrátu hodnoty) je pro značku Škoda obrovským úspěchem.

Historický úspěch pro značku Škoda

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety Auto 1 proběhlo začátkem března ve švýcarské Ženevě v rámci letošního jubilejního 75. mezinárodního autosalonu.
Druhé místo nové Octavie v letošním ročníku je vůbec největším úspěchem značky Škoda ve čtrnáctileté historii této prestižní ankety!

Octavia sbírá jedno ocenění za druhým

Kromě úspěchu v anketě Auto 1 patří nové Octavii řada dalších ocenění. Titul "Auto roku 2005" získala v České republice, ve Finsku, v Litvě, v Bulharsku a v Srbsku a Černé Hoře. Ocenění "Nejkrásnější auto roku 2004" přišlo z italského Milána, ve výčtu "trofejí" nechybí 1. cena v anketě Zlatý volant 2004, 1. místo v anketě Auto Trophy 2004 nebo 1. místo v kategorii nejlepší malý rodinný vůz roku 2005 v anketě britského motoristického magazínu WhatCar?.

škoda auto


 
 
Fotogalerie:   MR ZAV Ecce Homo od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose