www.car.cz
 

ECCE HOMO Šternberk - pět kilometrů poprvé po 34 letech. O víkendu opět.
     14.9.2005 10:50 - Pavel Jelínek


Závod MČR - pět kilometrů poprvé po 34 letech!

Zdá se být velice pravděpodobné, že pro většinu Šternberanů je trať Ecce Homo spojena se seriálem Mistrovství Evropy a nedokážou si představit, že by mohla mít jinou délku než 7800 metrů, ovšem na počátku sedmdesátých let vypadala situace naprosto odlišně. Po konci slavné okruhové éry pětikilometrová spojnice mezi Šternberkem a Lipinou chátrala, protože pozornost se soustředila na nově vybudovanou hlavní silnici, ale motorističtí nadšenci nezapomněli, že právě chátrající vozovka odolávala již na počátku dvacátého století náporu nejlepších evropských závodníků své doby, mezi které jistě patřili Hans von Stuck či Eliška Junková.

V roce 1971 se konečně podařil uskutečnit sen o obnovení závodů do vrchu na trati Ecce Homo, jenž v té době disponovala jen pětikilometrovým úsekem, jehož povrch vyhovoval požadavkům na pořádání závodů. Hned rok poté bylo zrekonstruováno celých 7800 metrů, což je současná délka trati a původní pětikilometrový úsek byl využíván jen pro akce Ecce Homo Historic. Ale ve dnech 10. a 11. září zažil Šternberk finálové klání Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu a je tak jediným městem, kterému se poštěstilo pořádat dva takto významné podniky v jednom roce.

Oproti červnovému závodu byla pozměněna nejen délka trati, která bude dosahovat necelých pěti kilometrů (ovšem ani tuhle délku nepřekoná žádná z dalších trati Mistrovství ČR), ale změn doznal také systém jízd, kdy na piloty čekaly již v sobotu dvě tréninkové a dvě závodní jízdy, v neděli pak vše proběhlo podle naprosto stejného scénáře.

O vlastním průlběhu závodu jsme již  informovali. Dnes je na místě spíše připomenout, že  pouhý týden po   posledním závodu  MČR se ve Šternberku uskuteční další zajímavé klání: Ecce Homo Historic 2005.

Prozatím přinášíme  alespoň ceník vstupného:

Ceny vstupenek pro Ecce Homo Historic 16. - 18. září

sobota (platí na výstavu, parkoviště závodních strojů a trať) – děti 30, dospělí 70

Neděle (platí na trať, parkoviště závodních strojů a vyhlášení vítězů) – děti 30, dospělí 70

Exkluzivní celovíkendová do všech prostor mimo zakázaných – jednotná cena 100 Kč

(Ondřej Koubek )


 
 
Fotogalerie:   MR ZAV Ecce Homo od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose