www.car.cz
 

OMV odstupuje z aukce o podíl ve společnosti TÜPRAŞ
     14.9.2005 11:08 - tisková zpráva


„Naše nabídka byla v souladu s  politikou OMV realizovat pouze takové akvizice, které zajistí profitabilní růst. Vydražená částka tento požadavek nesplňovala,“ řekl generální ředitel společnosti Wolfgang Ruttenstorfer.
„Rozhodli jsme se na základě našeho silného postavení na trhu a výsledek je pro nás uspokojivý. Koupě podílu ve společnosti TÜPRAŞ byla příležitost, které by bylo škoda nevyužít, ale rozhodně se nejedná o kriticky důležitou akvizici,“ pokračoval Ruttenstorfer.
Společnost OMV má již dnes před konkurencí v tomto regionu náskok díky své jednoznačné vedoucí pozicí na rostoucích trzích střední Evropy, mezinárodním průzkumným a těžebním aktivitám a vlastním produkčním a rafinérským kapacitám.

Jednoznačná vedoucí pozice ve střední Evropě
Převzetím 51% podílu v rumunské společnosti Petrom se společnost OMV stala největším ropným a plynárenským podnikem ve střední Evropě se zásobami ropy a zemního plynu přesahujícími 1,4 miliardy barelů ropného ekvivalentu, denní produkcí cca 345 000 barelů a roční kapacitou rafinérií 26,4 milionu tun. Společnost OMV v současné době provozuje 2 457 čerpacích stanic ve 13 zemích. Její podíl na trhu v Podunají dosahuje 18 %.


PR OMV
                            http://www.omv.com

Ewing Public Relations


 
 
Fotogalerie:   Rosice 2005, účast týmu RSP

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose