www.car.cz
 

Octavia RS - první informace. Právě nyní premiéra ve Frankfurtu
     14.9.2005 11:30 - tisková zpráva


Modely Škoda označené písmeny RS patří mezi motoristy k velmi oblíbeným. Nabízejí jedinečné zážitky ze sportovní jízdy, vždy si však zároveň zachovávají maximální praktičnost.

Po modelech Fabia RS a Octavia Tour RS tak nyní přichází na řadu také očekávaná ostrá verze nové Octavie.

Zvuk turbomotoru 2,0 TFSI dokáže spolehlivě rozbušit každé sportovně laděné srdce a zvýšit hladinu adrenalinu v krvi. Motor disponuje výkonem 147 kW (200 koní) a dosahuje maximální kroutící moment 280 Nm při 1800 až 5000 ot./min.

Dosud nejrychlejší a nejvýkonnější sériově vyráběný vůz značky Škoda dosahuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 7,3 sekundy a ochotně zrychluje až do 240 km/h.
Provedení Combi zrychlí z 0 na 100 km/h za 7,5 s, maximální rychlost je 238 km/h.

Výhradně pro modely Octavia RS a Octavia Combi RS je připravena zcela nová paleta vnějších laků. Jako první bude nabízena metalická barva „Race Blue“, ke které později přibude další originální odstín „Žlutá Sprint“. Dalšími barvami pro RS jsou "Červená Corrida", "Stříbrná diamantová metalíza" a "Černá magická s perleťovým efektem".

A kde bude možno Octavii RS spatřit poprvé na vlastní oči? Světové veřejnosti se tento dravec poprvé představí na letošní mezinárodní automobilové výstavě ve Frankfurtu.

ša


 
 
Fotogalerie:   Rallye Světlá 2005 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose