www.car.cz
 

Příbram - Nač měnit to, co se osvědčilo.
     14.9.2005 16:40 - tisková zpráva


Pořadatelé letošního 27. ročníku Rally Příbram sice chystají řadu novinek, ale trasa, termín a program soutěže nejspíš zůstanou stejné jako loni. 

 "Trať ani systém soutěže nehodláme moc měnit, protože loňský ročník byl ze strany diváků i jezdců hodnocen veskrze kladně," prohlásil ředitel Rally Příbram Antonín Berger, kterého potěšilo i hodnocení komisářů. Podle něj byla soutěž třetí nejlepší v republice. "Je to o to milejší, že se snažím protlačovat věci a názory, které se mnohým nelíbí." Ředitel soutěže ocenil práci početného štábu pořadatelů, který loni čítal 1200 lidí, i vzornou spolupráci s policií.

"Na organizaci soutěže se podílela účelně a korektně," podotkl Berger. Rozpočet soutěže se pohybuje mezi dvěmě a půl až třemi miliony korun. Z toho půl milionu loni spolkla oprava komunikací. 

 Letošní ročník Rally Příbram se uskuteční ve dnech 23. až 25. září. Novinkou by měl být páteční představení posádek v ulicích města se slavnostním startem z Václavského náměstí přes Svatou Horu do Milínské ulice a na Evropskou třídu. A prolog na trase mezi Nealkem, Židovským hřbitovem a Hvězdičkou s cílem na silnici směřem na Občov.

V sobotu by byla na programu první Příbramská etapa, ve které by opět neměla chybět divácky atraktivní rychlostní zkouška v okolí Vystrkova. "Uvažujeme, že do programu zařadíme ještě vložku z Jablonné přes Stěžov do Kácyně," prozradil Berger. Nedělní druhá etapa by se měla znovu jet na Berounsku a Jinecku. Rostoucí věhlas příbramské rallye ovlivnil i postoj radnice, která letošní ročník podpořila částkou 300 tisíc korun.

"Rally Příbram sklízí stále větší ohlas nejen v České republice, ale i v zahraničí. Městské zastupitelstvo vnímá soutěž jako ostatní extraligové sporty v Příbrami," uvedl starosta Ivan Fuksa, který se zapojí do organizačního štábu soutěže.

MILOŠ KRÁTKÝ

TI RPb


 
 
Fotogalerie:   Rallye Světlá 2005 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose