www.car.cz
 

Brňan Ježek se hrne superstockovou Evropou a poskočil na 11 příčku
     16.9.2005 07:40 - Pavel Jelínek


Brno Buldočí vytrvalostí se prokousává průběžnou klasifikací mistrovství Evropy třídy Superstock 600 brněnský motocyklový silničář Ondřej Ježek.

Seriálovou dvojičku závodů v nizozemském Assenu a na německém Lausitzringu proměnil v deváté a páté místo, znamenající postup na jedenáctou příčku šampionátu.

"Assen byl pro mne zase novým, zatím nepoznaným okruhem. Je pěkný, ale svými klopenými zatáčkami hodně obtížný. Do takových zatáček totiž musíte i přes rozumovou blokádu vjet rychle, jinak se tam hodně ztrácí. Postupně jsem však tomu přišel na kloub," říká Ježek.

"Po opakovaném startu jsem byl sedmáctý, pak jsem se držel ve skupince bojující o desáté až třinácté místo. Díky několika pádům v čele závodu jsme se posunuli a v posledních kolech jsem se pral se čtyřmi soupeři o sedmou pozici. Pořád jsme se navzájem předjížděli, ale bylo to všechno fair play, žádná brutální divočina," popisuje Ježek, který nakonec projel cílem na deváté příčce. Konečná tečka Ježkova prudkého vzestupu evropským šampionátem to však nebyla.

"Za týden na Lausitzringu jsem se chtěl pokusit dostat ještě výš. Tamní automotodrom, který má i ovál pro závody amerických formulových vozů, jsem poznal už na jaře při mistrovství Německa a hned mi padl do oka," usmívá se sedmnáctiletý brněnský středoškolák.

V obou kvalifikacích šokoval pátými místy, navíc mu časomíra naměřila vždy druhý nejvyšší top speed. " Oproti Assenu moje kawasaki hodně zrychlila, získaná data z jarního německého šampionátu se projevila jako výhoda," libuje si Ježek, jezdec AMK AMD Brno - Masarykův okruh.

Závod si znovu tvrdě odpracoval a tím víc pak vítězství v bitvě o pátou příčku Brňanovi chutnalo. " Teď jsem celkově jedenáctý, tři body za devátým jezdcem, do konce seriálu zbývají závody v Imole a Magny Cours. Pro mne tedy zase nové tratě, šancí na zlepšení se ale nevzdávám," tvrdí Ježek, který první tři díly šampionátu vynechal.


 Ámos Krejčí, RT
 


 
 
Fotogalerie:   Most, MČR srpen 2005, D4 od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose