www.car.cz
 

Kuba Smrž v japonském Motegi spadl a na body opět nedosáhl
     18.9.2005 17:32 - tisková zpráva


Prokleté zatáčky

Ani tentokráte Kuba Smrž na body v Motegi nedosáhl.

Je to paradoxní, ale Kubova statistika v Motegi jasně mluví o tom, že je pro něj závodiště „zakleté“. Přesněji řečeno první dvě zatáčky. V roce 2001, tehdy ještě na stopětadvacítce havaroval hned v první zatáčce. V roce 2002 dojel ve čtvrtlitrech na 24.místě, po té co v první zatáčce v šestém kole musel do kačírku. V roce 2003 projel cílem jako osmnáctý. V roce 2004 opustil nedobrovolně trať ve druhé zatáčce.

Z posledního místa pak během následujících 4 kol předjel tři soupeře, ale ve stejné zatáčce havaroval. Ani letos svou bilanci nijak nevylepšil, když spadnul ve stejné zatáčce hned v úvodním kole.   

Jakub Smrž: „Ráno ve warm upu všechno fungovalo optimálně, takže jsme jen zkoušeli jakou použít do závodu gumu. Opět se mi povedl start a do druhé zatáčky jsem se na brzdy snažil předjet Locatelliho, ale v nájezdu jsem byl na úrovni jeho zadního kola. On už ale zahnul do zatáčky a já jsem nedobrzdil, neměl jsem kam uhnout a trefil jsem ho do zadního kola. Mrzí mě to, protože jsem opravdu neměl kam uhnout, ale naštěstí mu nic není.

První kolo v Motegi je pro mě zakletý, z pěti startů jsem ho 4x nedojel bez pádu nebo vyjetí z trati. Teď už se snažím myslet jen na Sepang, kde bych chtěl napravit dnešní chybu. Sepang sice není má oblíbená trať, ale loni jsem tam dokázal bodovat. Z pádu mám odřený loket a několik stehů, což by ale mělo být do Malajsie úplně v pořádku.“

 

Pořadí v cíli:
1   Hiroshi AOYAMA      HONDA     
2   Daniel PEDROSA      HONDA     
3   Casey STONER         APRILIA
4   Yuki TAKAHASHI      HONDA
5   Randy DE PUNIET     APRILIA
….
Jakub SMRŽ                   HONDA       závod pro pád nedokončil


 
 
Fotogalerie:   Kyjovský okruh 2005 od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose