www.car.cz
 

Josef Michl obhájil titul vrchařského mistra Evropy ve veteránech
     22.9.2005 19:08 - tisková zpráva


Po předposledním závodě seriálu Mistrovství Evropy v závodech historických automobilů do vrchu, který se konal v chorvatském Buzetu o víkendu 17. - 18. září 2005, již nemůže Josefu Michlovi nikdo zabránit v opětovném zisku titulu mistra Evropy, i když se na začátku října v italském Chianti jede ještě poslední závod ME.

 

Chorvatští diváci mohli opět po roce sledovat loňského vítěze závodu historiků v Buzetu Josefa Michla se Škodou 130 RS. Po první vydařené závodní jízdě na mokré trati se Josef Michl ujal vedení mezi historiky a nechal za sebou přesně polovinu celého startovního pole, tedy i mnoho moderních vozů. Na konci druhé jízdy se však potýkal s technickými potížemi s motorem a tak musel přenechat celkové první místo v tomto závodě svému největšímu soupeři Waltru Paulimu s Renaultem Alpina.

 

Celá sezóna 2005 se Škodou 130 RS byla úspěšná, po prvním závodě ve Slovinsku, kterého se Josef Michl nezúčastnil, vyhrál oba závody ME pořádané v České republice: jak Ústeckou 21, tak Ecce Homo ve Šternberku, které mimochodem slavilo stoleté výročí.

 

Začátek léta přivítaly historické závodní vozy v Itálii, první závod pořádaný ve Vallecamonice Josef Michl, bedlivě sledovaný místními fanoušky škodovky, také vyhrál. Radost z dalšího vítězství však zastínila zdejší smrt italského předjezdce, známého závodníka Adriana Parlamenta.

 

Nejznámějším italským závodem do vrchu je pravděpodobně sedmnáctikilometrová trať z Trenta do Bondone, kterou si Josef Michl vyzkoušel poprvé, a hned při premiéře dokázal v tomto náročném a hustě obsazeném závodě dojet na druhém místě ve skupině. O týden později se seriál ME historiků opět vrátil poněkud blíže k našim krajům, na slovenskou Babu. Zde si Josef Michl za proměnlivého počasí do hodnocení Mistrovství Evropy připsal další vítězné body.

 

V následujícím závodě ve slovinské Ilirske Bistrici zvítězil největší soupeř Josefa Michla a jeho stotřicítky, Walter Pauli s Renaultem Alpina. V seznamu tratí seriálu ME historických automobilů často figurují italské tratě, pravděpodobně proto, že Italové jsou vášniví sportovci a jako takoví oceňují výkony i starších vozů - další závod se totiž opět konal v Itálii.

 

Klání v Gubbiu se Josef Michl nezúčastnil, ale další závodu v Piancamunu si ujít nenechal a svou roli favorita potvrdil: ve své třídě zvítězil a v absolutním pořadí kategorie 2 dojel na druhém místě a upevnil si tak pozici v čele průběžné tabulky hodnocení ME.

 

Po předposledním závodě této sezóny v chorvatském Buzetu je již bodový náskok Ing. Josefa Michla tak velký, že se posledního podniku konaného opět v Itálii, v městě Chianti, nemusí ani účastnit a přesto pro rok 2005 obhájí titul mistra Evropy v závodech historických automobilů do vrchu v kategorii II. Kromě úspěchu v Mistrovství Evropy se Josef Michl stal vítězem Mistrovství Zóny střední Evropy, vyhlašovaného také FIA.

 

-mm-


 
 
Fotogalerie:   Ecce Homo Historic od Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose