www.car.cz
 

F 3000: Jarek Janiš vyhrál v Monze kvalifikaci
     24.9.2005 23:56 - tisková zpráva


Jarek Janiš poprvé v letošní sezoně vyhrál kvalifikaci a do zítřejšího závodu italského šampionátu F3000 vyrazí z pole position.

Italské podnebí nepřineslo v sobotu žádné překvapení, obě kvalifikace se odjely na suché trati. Stejně jako u předchozích závodů se o postavení na čelních místech rozhodlo hned v první kvalifikaci, protože dopoledne bylo opět chladněji a se vzrůstající teplotou je trať pomalejší.

Janiš potvrdil výbornou formu ze včerejšího tréninku a hned svým prvním pokusem proniknul do čela, odkud ho nikdo ze soupeřů nedokázal sesadit. Český jezdec ani nemusel použít druhou sadu pneumatik, kterou ušetřil netknutou na závod.

Jarek Janiš: Kvalifikace nemohla mít z našeho pohledu lepší průběh, vůz byl výborný a hned jsem zajel nejrychlejší čas. Potom jsme už vyčkávali na to, co předvedou soupeři. Odpoledne byla trať kvůli vyšší teplotě asi o sekundu pomalejší, takže jsme ani nepoužili druhou sadu pneumatik, což by mělo pro závod přinést výhodu. Důležité bude po startu projet bez úhony první šikanu, pokud se to podaří, budeme mít velkou šanci na vítězství.“

Výsledky obou kvalifikací včetně jejich souhrnu naleznete v příloze.

BPA
 
 
Fotogalerie:   Úvodní tisková konference DTM - Josef Kukačka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose