www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch po sobotě vede Příbram, Pech až čtvrtý
     25.9.2005 00:13 - Pavel Jelínek


Štěpán Vojtěch s Peugeotem 206 WRC je po sobotní etapě Rallye Příbram nadále v čel. Jeho největší soupeř Václav Pech s Fordem Focus WRC, kterému stačí  dojet  třetí, aby získal titul, dostal v průběhu sobotní etapy čtyřminutovou penalizaci, která ho odsunula na čtvrté místo po sobotě. Rozhodnou  ale až   RZ nedělní etapy.

Sobotních dvanáct rychlostních zkoušek předposledního závodu letošního mistrovství republiky v automobilových soutěžích se jelo ve znamení vyrovnaných soubojů obou jmenovaných.  Dělil je  vždy jen zcela minimáůlní  rozdíl. Štěpán Vojtěch vyhrál celkem osmkrát, ve čtyřech erzetách byl nejrychlejší Pech. Vždy to  ale bylo velmi těsné. 

Penalizaci Pech  dostal proto, že do deváté zkoušky odstartoval kvůli problémům se startérem svého vozu později. Na momentálně třetího Karla Trněného na voze Škoda Octavia WRC Pech ztrácí zhruba půl minuty, což není  příliš neřešitelná ztráta.

Po Pechově penalizaci se dostal na druhé místo Emil Triner, jedoucí také se Škodou Octavia WRC, pro kterého je  Příbram domácí soutěží. Hned za Pechem se drží David Komárek s áčkovým lancerem. Ten svádí  veliký souboj o sekundy a desetiny sekundy s  momentálně  vedoucím jezdcem produkčních vozů Václavem Arazimem, také  s lancerem, ale neupraveným.

Průběh rallye  poznamenala v desáté zkoušce havárie Daniela Běhálka s Hondou Civic 1.6 VTS. Spolujezdec Jaroslav Vosádka musel být převezen do nemocnice se zlomenou klíční kosti.

Výsledky:
1. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) 1:11:38,9, 2. Triner, Hůlka (Škoda Octavia WRC) -1:13,8, 3. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC) -3:41,2, 4. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -4:12,9, 5. Komárek, Roupec (Mitsubishi Lancer) -5:24,4, 6. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer Evo VIII) -5:24,9.


 
 
Fotogalerie:   Jiří Sedláček s BMW M3 v akci, foto Ondra Koubek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose