www.car.cz
 

Jan Charouz odstartuje do premiéry A1GP z desáté řady
     25.9.2005 00:15 - tisková zpráva


Jan Charouz hájící barvy České republiky v premiérovém závodním víkendu Světového poháru motorsportu obsadil v kvalifikaci 20. místo.

Druhý den jízd na okruhu Brands Hatch přilákal slušnou diváckou kulisu, která si užívala bohatého programu. Rovněž počasí ukázalo vlídnější tvář a celý program se odjel na suché trati. Český tým v posledním tréninku pokračoval v dolaďování vozu a Charouz zajel 15. čas.

Odpoledne přišla ke slovu kvalifikace, jejíž formát byl vymyšlen speciálně pro A1GP. O postavení na startu rozhoduje součet dvou nejlepších časů ze čtyř bloků po 15 minutách, každý jezdec může vyjet kdy chce, ale má k dispozici jediné letmé kolo.

Osmnáctiletý Charouz zajel svůj nejlepší čas v poslední jízdě, druhý nejlepší pak ve druhé a součet časů ho zařadil na 20. místo, když za sebou nechal mimo jiné zkušenějšího Mathiase Laudu hájícího barvy Rakouska. Suverénním vítězem kvalifikace se stala Brazílie s mladým Nelsonem Piquetem v kokpitu. Nedělní program tvoří kromě zahřívacího tréninku sprinterský a hlavní závod.

Jan Charouz:Nemyslím si, že bych v kvalifikaci dosáhnul maxima. Možná to bude znít divně, ale jen poslední kolo bylo dobré.  Poprvé jsme vyjeli na starších pneumatikách, protože při limitu pěti sad na celý víkend jsme už neměli čtyři nové sady a očekávali jsme, že se trať bude postupně zrychlovat. Ve druhé jízdě byl vůz hodně přetáčivý, pro další dvě jízdy se nám ho ale podařilo doladit.

 Při třetím ataku jsem měl smůlu na žluté vlajky v posledním sektoru zahřívacího kola, což mě stálo rychlost na cílové rovince, ani jsem nedal šestku. Až poslední jízda se povedla.  Suma sumárum to mohlo být lepší, ačkoliv výsledná pozice by se příliš nelišila. Závod bude náročný, předjíždět se tady moc nedá, o to důležitější bude start.

Výsledky naleznete v přiloženým souboru.

BPA
 
 
Fotogalerie:   Alpe Adria Cup Brno 2005- havárie na startu od M. Folty

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose