www.car.cz
 

Roman Kresta po první etapě v Japonsku osmý
     30.9.2005 19:27 - tisková zpráva


Obě posádky týmu BP-Ford - Roman Kresta a Jan Tománek společně s Tonim Gardemeisterem a Jakke Honkanenenem - si během dneška prožily na Japonské rally těžký debut. Odolnějším se ukázal být Roman Kresta, kterému patří po prvním dni osmá příčka, Toni Gardemeister je po nevydařeném ránu a odpoledním zlepšení devátý.

Úvodní sérii rychlostních zkoušek dokončil Roman Kresta na jedenáctém místě. Během odpoledne však získával 29-ti letý Čech na sebedůvěře, na předposledním úseku zajel pátý nejrychlejší čas a posunul se vzhůru pořadím. „Ráno to bylo těžké,“ řekl. „Byly to náročné rychlostní zkoušky a jedu tu poprvé. Udělal jsem nějaké změny v rozpisech. Na posledním dopoledním úseku jsem se dopustil několika chyb a na chvíli jsem musel i zastavit. To mě samozřejmě stálo čas.“

„Jsem rád, že jsme se odpoledne zlepšili. Tím spíše, že podmínky byly ještě horší a některé mé časy byly srovnatelné s Rovanperäm a Duvalem. Na předposlední erzetě byla taková mlha, že bylo lépe vidět, když se jelo bez světel. Pro zítřek mám dobrou startovní pozici, ale je mi jasné, že nás čeká další těžký den,“ dodal Kresta.

Šéf týmu BP-Ford Malcolm Wilson si posteskl, že výsledek přesně odráží fakt, že ani jeden z jeho jezdců tu nikdy předtím nestartoval. „To je cena, kterou za to platíme. Při druhých průjezdech stejných úseků je u obou patrné zlepšování dosahovaných časů v porovnání s ostatními.“

RZ 8 Sipirkakim 2 - Kresta zajel skvělý pátý čas

Na čelních pozicích se ani po osmém testu nic zásadního neděje. První místo si hlídá Petter Solberg, druhý je Sébastien Loeb a třetí pak Marcus Grönholm. Trochu zklamáním jsou časy Chrise Atkinsona, který ráno začal fantasticky, ale odpolední zkoušky mu moc nesedly.

Výborného pátého času dosáhl v osmém testu Roman Kresta, který tak znovu získal na Toniho Gardemeistera nějaké vteřinky k dobru. Fin se propracoval před Carlssona a je těsně za Krestou.

Harri Rovanperä již zřejmě problémy s brzdami odstranil a zajel sedmý čas. Jeho parťák z týmu Mitsubishi Ital Gigi Galli si drží průběžnou šestou pozici.

Z pilotů vozů Škoda Fabia WRC je již ve hře pouze jediný. Mikko Hirvonen svou snahu přehnal a skončil po dobrém výkonu mimo trať. Armin Schwarz však se svými časy nemůže na první desítku ani pomyslet.

Soukromníci na Fordech Daniel Solá a Antony Warmbold jsou za první desítkou. Španěl je jedenáctý a německý mladík, který si stěžoval na špatné pneumatiky, je dvanáctý

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Rallye Příbram 2005 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose