www.car.cz
 

Sports Car Challenge na Lausitzu jako součást DTM
     4.10.2005 10:53 - Vladimír Rožánek


Další zajímavé vozy na startu přinesl již 13. a 14. závod Sports Car Challenge na německém Lausitzringu, který se jel jako součást víkendu DTM. Na startu se objevilo 24 prototypů, formulové vozy tentokráte nestartovaly. Kvalifikaci nejlépe zvládla Švýcarská závodnice Hungebuhlerová na stroji URD BMW 3,0 a velmi pěkný čas předvedl také Mike Roberts s Lolou B2K/40 Aer, patřící britskému teamu Tracksport. Pedrazza přivezl zcela nový vůz PRC BB05 BMW a byli jsme zvědavi, jak se povede také Riemullerovi s URD BMW WSC. Milavec tentokráte nejel se svou Lolou F3000, nýbrž s vozem PRC BMW a zajímavý vůz předvedl Fin Karinen, a to ULF Acid Suzuki Hayabusa 1300. Náš Dolák tentokráte nestartoval díky porouchanému motoru.

První závod vyšel nejlépe mladému Němci Riedmullerovi na URD BMW WSC. Tento vůz patřil k vůbec nejrychlejším, co startovaly v SCC. Druhá byla Švýcarka Hungebuhler, která vůz URD BMW vodila vítězně do cíle i v Interserii. Třetí místo v D1 obsadil Payr a čtvrtý dojel do cíle Angličan Sinclair na Jade 2 Evo III Nissan. Ve druhé divizi byl nejúspěšnější Rakušan Rubig s PRC Opel 16V, druhý Tessitore a bronzový post odvezl do Německa Georg Hallau na Sharon GT Honda. Tento vůz má rukopis v Čechách, ovšem původně v něm byl motor Alfa Romeo. Opět jsme na startu viděli Wolferta, pro tentokrát s vozem PRC Opel 16V.

Druhý závod dopadl nejlépe pro Riedmullera s URD BMW WSC. Drhá příčka tentokráte patřila Payrovi na PRC BMW 3,2 a třetí místo odvezla do Švýcarska Hungebuhlerová. Bramborová medaile zbyla na Gerda Beisela, který již ze svého vozu vymontoval nespolehlivý motor Mugen a nahradil jej motorem BMW. Na Sinclaira zbylo až páté místo a hned za ním dojel Němec Schell s loňským Dolákovo vozem PRC BMW. Druhá divize měla pořadí stejné, jako při sobotním startu a na třetím místě dojel Pius Truffer na PRC Honda.

Výsledky Sports Car Challenge Lausitzring:

1.závod

Riedmuller D - URD BMW WSC
Hungebuhler CH - URD BMW 3,0
Payr F - PRC BMW 3,2
Sinclair GB - Jade 2 Evo III Nissan 3,5
Milavec A - PRC BMW 3,0
Rubig A - PRC Opel 16V
Tessitore A - PRC BMW 2,5
Fuchs CH - PRC BMW 3,0

2.závod

Riedmuller D - URD BMW WSC
Payr F - PRC BMW 3,2
Hungebuhler CH - URD BMW 3,0
Beisel D - PRC BMW 3,0
Sinclair GB - Jade 2 Evo III Nissan 3,5
Schell D - PRC BMW 3,0
Rubig A- PRC Opel 16V
Milavec A - PRC BMW 3,0

Další závod se jede na Monze.

Vláďa Rožánek
Sports Car Challenge


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge Most od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose