www.car.cz
 

Sezonu otevírá dvanáctihodinovka. Již příště 24 hodinovka
     Pavel Jelínek


Letošní sezonu na brněnském automotodromu odstartuje v neděli 21. března 2004 dvanáctihodinová jízda pravidelnosti Le Brno 2004 cestovních vozů řízených jezdci bez licencí. Zásluhou pořádajícího klubu Auto Rallye Cross, organizačně zastřešeného Automotoklubem Automotodrom Brno Masarykův okruh, se tento ojedinělý sportovní podnik stal už tradicí.

"Poprvé jsme jeli dvanáctihodinovku na Masarykově okruhu v říjnu před třemi lety. Od roku 2002 ji pravidelně pořádáme na podzim v Mostě a Brnu jsme vyhradili jarní termín. Ještě před pár dny jsme měli obavy ze sněhu, teď však už je na Masarykově okruhu všechno v pořádku,"libuje si Petr Verner, ředitel Le Brno 2004. Do startovních listin dvou divizí, zahrnujících auta se zážehovými a vznětovými motory, se přihlásilo 44 posádek, v nichž kromě českých jezdců figurují také Němci a jeden Maďar.

"To je zatím největší počet posádek ze všech dosavadních ročníků,"upozorňuje Verner. Startovní rošt obsadí pestrá paleta značek, například Škoda, Toyota, Mazda, VW, Honda, Mitsubishi, Suzuki, BMW, Opel, Subaru, Alfa Romeo či Peugeot. S výjimkou několika povolených úprav musejí přihlášené vozy odpovídat platným sériovým homologacím, důraz kladou pořadatelé i na dodržování bezpečnostních a ekologických opatření. Posádku tvoří povinně dva až pět jezdců, z nichž žádný nesmí vůz řídit nepřetržitě déle než tři hodiny.

Le Brno 2004 odstartuje zítra ráno v 8 hodin a šachovnicový praporek odmávne nejodolnější posádky ve 20 hodin, tedy už ve světlech reflektorů. Podle pořadatelů však dvanáctihodinová porce není na Masarykově okruhu definitivní zátěžovou hodnotou. "Pro příští rok plánujeme v Brně čtyřiadvacetihodinovou jízdu. Máme už promyšlený systém startu, který by co nejvěrněji připomenul historii slavných čtyřiadvacetihodinovek Le Mans,"naznačuje Verner další perspektivy.

Podnik na Masarykově okruhu může být pro diváky zajímavý i z dalšího důvodu. "Třicetikorunové vstupenky jsou slosovatelné a vítěze čeká překvapení. Tak trochu to bude recese, každopádně se však výherce vrátí domů za volantem,"usmívá se Verner šibalsky

Další podrobnosti k závodu ZDE: Startovní listina nedělního závodu Le Brno 2004
a ZDE.


Amos Krejčí

Rovnost atd


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose