www.car.cz
 

Kotlinu považuje vicemistr Evropy Pavel Koutný za srdcovou
     Pavel Jelínek


Pavel Koutný (41), devítinásobný mistr České republiky v rallycrosu a vicemistr Evropy, si pochvaloval terén Sedlčanské kotliny. Považuje ji za skvělé závodiště.  "Kotlina je jedním z míst, kde rádi trénujeme a zkoušíme auta. Každá trať má něco, tahle je srdcová - má jak převýšení, tak asfalt," snese prý srování s evropskými závodišti.

Koutný nám v Sedlčanech ochotně zodpověděl několik otázek.

Kdy jste se začal motoristickému sportu věnovat závodně?

Před jedenácti lety. Na první mistrovský titul jsem dosáhl hned po dvou letech závodění, naposledy letos. Mým nejlepším umístěním na mezinárodních závodech byl v roce 2000 titul vicemistra Evropy.

Sezona pro vás skončila, nebo budete jezdit rally také na ledě?

Ne, i když ta možnost by tady byla. Budeme mít dost práce v dílnách. V naší stáji máme pět aut, která musíme rozebrat, všechny díly zrepasovat. Navíc stavíme novou fabii a tu musíme do jara vypiplat. Než se rozhlédneme, bude tady první závod.

Je motorismus drahý koníček?

To samozřejmě je. Auto má pět set koní a materiály se snadno unaví. Problémem je vždycky sehnat sponzory, ale na té špičce se to ještě zatím dá.

Kdy jste v poslední době hodně zaměstnal svého anděla strážného?

Nejhorší situaci jsem zažil letos v Rakousku, kdy jsem se ve 280 kilometrech otočil na střechu a udělal jsem několik vrutů. To se anděl musel hodně snažit.

Musíte dodržovat striktně životosprávu?

Člověk se musí udržovat v kondici, ale pokud jde o jídlo, tak jím všechno. Představu o správném režimu sice mám, ale nedaří se mi ji naplnit. Chodím spát kolem půlnoci a rád si přispím.

Kde jste doma?

V Rakovníku. I když teď vlastně v Benešově.

Ve vašem týmu je i Jakub Mrvka ze Sedlčan. Jak si vede?

Letos jel Jakub poprvé a hned skočil do silného auta, které má skoro čtyři sta koní. Z pětadvaceti jezdců skončil na mistrovství republiky na pátém místě. To je skvělý výkon. Má šance, aby z něj vyrostl ještě lepší závodník, než jsem já.

MARIE BŘEŇOVÁ , Příbramský deník


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose