www.car.cz
 

A1 GP, Lausitzring - kvalifikace – Šestá řada pro český tým a Engeho
     9.10.2005 01:07 - tisková zpráva


Tomáš Enge odstartuje do sprinterského závodu na Lausitzringu z 12. místa na startu, když měl tým v kvalifikaci problém dostat maximum z nových pneumatik. Tým však věří ve vylepšení pozice v závodu, protože je přesvědčen, že vůz se bude chovat v závodním nastavení lépe.

Lausitzring nabídnul i druhý den krásné podzimní počasí. Český tým v posledním tréninku opět pracoval hlavně na nastavení vozu. Enge odjel 21 kol a zajel devátý čas. Odpolední kvalifikace nabídla vzrušující souboje v celém startovním poli, Enge začal 10. časem. Ve druhé jízdě zajel slibný pátý čas, ale Enge společně s týmem nedokázali v posledních dvou jízdách na rozdíl od ostatních dostat z vozu maximum.

Druhý nejlepší čas zajel Enge v poslední jízdě, kdy byl 14. a součet dvou nejlepších časů ho zařadil na 12. místo na startu. Tým doufal v lepší postavení na startu, ale vůz by měl být v obou zítřejších závodech v lepší formě. Časy jsou velmi těsné a diváci mohou v neděli očekávat zajímavé souboje.

Tomáš Enge:Je zřejmé, že nejsme tam, kde bychom chtěli být, ale pořád doháníme ostatní. Od včerejška jsme odvedli hodně práce na nastavení vozu, ale vůz pořád není tak dobrý, jak by mohl být, to platí zvláště pro nové pneumatiky. Myslím, že v závodu bychom měli být silnější, protože jsme v trénincích odjeli skoro 50 kol na jedné sadě pneumatik a vůz byl OK, ale když jsme nasadili nové pneumatiky, nebyl už tak dobrý.

Zdá se, že vůz potřebuje docela velké změny, abychom dostali z nových pneumatik maximum. Po dnešku máme daleko lepší představu, co je třeba udělat a nemělo by být překvapením, že ostatní mají v tomto směru náskok, protože před začátkem šampionátu více testovali.

 Hlavní je, že jdeme správným směrem a příště budeme lépe připraveni. Nyní se soustředíme na zítřek, doufám, že v obou závodech vylepšíme naši pozici.

Výsledky z dnešní kvalifikace naleznete v příloze.


  •  A1TeamCZE_Lausitz,vysledky.xls
  •  

     

    BPA


     
     
    Fotogalerie:   Český A1GP team 2005, TK se šejkem, foto BPA

     
     

    © 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose