www.car.cz
 

Další úspěšný start Jana Kopeckého a vozu Škoda Fabia Kit Car
     10.10.2005 14:00 - tisková zpráva


Labské Trotina rallye se zúčastnila s vozem Škoda Fabia Kit Car i posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek. Východočeská soutěž byla zařazena do seriálu Mistrovství ČR ve sprintrallye a i ve třídě „A6“ se sešla na startu kvalitní konkurence.

 

Pro Honzu Kopeckého byla tato soutěž „domácí“, neboť úseky rychlostních zkoušek vedly v jeho rodném kraji. Na technických rychlostních zkouškách se dařilo posádce Jan Kopecký-Filip Schovánek s nově vyvíjeným vozem Škoda Fabia Kit Car udržovat dobré tempo a potvrzovali tak roli jednoho z favoritů třídy „A6“. Po čtvrté rychlostní zkoušce se dokázal Jan Kopecký probojovat na průběžné páté místo v hodnocení všech tříd a stále si udržoval vedoucí příčku v hodnocení třídy „A6“.

 

 Do závěrečné rychlostní zkoušky startoval Jan Kopecký s náskokem 5,2 vteřiny na Romana Odložilíka a 8 sekund na Josefa Petáka. Přesto se v cíli soutěže mohla posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek radovat „pouze“ ze stříbrného věnce ve své třídě, neboť po sedmé rychlostní zkoušce byl rychlejší Josef Peták o 0,3 vteřiny…

 

Soutěž byla určitě povedená a my jsme se pochopitelně snažili vyhrát třídu A6. Bohužel v závěrečné erzetě byly pasáže, kdy se vůz musel znovu rozjíždět z nižších rychlostí a nám nastřádaný náskok během soutěže pro udržení vedoucí příčky nestačil.

 

S dosaženým časem v posledním rychlostním testu jsme pochopitelně nemohli být spokojeni, i když si nejsem vědom žádné výraznější jezdecké chyby. Pokud budeme startovat s vozem Škoda Fabia Kit Car ve Vsetíně, tak bychom rádi opět bojovali o vítězství ve třídě A6,“ řekl Jan Kopecký.

 

Labská Trotina rallye byla pro Honzu domácí soutěží. V tom byla možná těžší, protože se na soutěž přišlo podívat mnoho známých a přátel. Rozhodně chtěl v této soutěži zvítězit, ale tentokrát to nevyšlo. Výkon posádky můžeme hodnotit kladně, ale je třeba hledat další rezervy, abychom si z další soutěže mohli odvézt zlatý věnec v hodnocení třídy,“ dodal Josef Kopecký.

 

 

Absolutní pořadní v soutěži:

 

1. Pech Václav– Uhel Petr                          Ford Focus WRC                    00:37:20.1

2. Trněný Karel - Pritzl Václav                    Škoda Octavia WRC               00:38:33.1

3. Flídr Leoš - Ehl Bohumil                         Škoda Octavia WRC               00:38:58.0

4. Komárek David / Roupec Zdeněk          Mitsubishi Lancer EVO VI       00:39:16.9
5. Peták Josef - Joska Libor                       Renault Clio S1600                  00:39:37.7

6. Kopecký Jan - Schovánek Filip          Škoda Fabia Kit Car             00:39:38.0

7. Odložilík Roman - Odložilík Pavel           Renault Clio S1600                  00:39:38.7

 


Celkové pořadí ve třídě A6

 

1. Peták Josef - Joska Libor                       Renault Clio S1600                  00:39:37.7          

2. Kopecký Jan - Schovánek Filip          Škoda Fabia Kit Car             00:39:38.0

3. Odložilík Roman - Odložilík Pavel           Renault Clio S1600                  00:39:38.7


 
 
Fotogalerie:   Labská rallye 2005 - foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose