www.car.cz
 

Novou cupovou octavii v Mostě otestoval a pochválil i ministr
     11.10.2005 09:22 - tisková zpráva


Novou octavii otestoval a pochválil ministr

 

Milan Urban: Sekvenční řazení je prostě lahůdka!

 

Letošní ročník poháru octavií sice na začátku září skončil, ale okolo poháru a pohárových aut se pořád něco děje. Probíhají jednání o podrobnostech příštího ročníku, o technických i organizačních vylepšeních, ale občas se vozy objeví i na závodní trati. Někdy jen kvůli testování, jindy dokonce v ostrém závodním  nasazení.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Milan Urban je držitelem okruhové licence a už v minulosti se několikrát přijel svézt některým ze závodních speciálů na mostecký Autodrom Duhové Energie. Nyní za sebou má zcela čerstvou zkušenost, když v Mostě dostal příležitost odjezdit několik desítek ostrých kol s letošní pohárovou octavií Michala Matějovského. V pauze mezi jednotlivými testovacími bloky odpovídal na otázky a hlavně byl požádán o zhodnocení pohárové octavie nové generace.

 

Především musím říct, že je to skvělé auto a rovnou se přiznám, že závidím všem, kteří s ní mohou odjezdit celou závodní sezónu a využít těch úžasných jízdních a motorových vlastností nového modelu. Je to opravdu radost a skvělý pocit z jízdy. Tak skvělý, že se skoro ani nedá popsat,“ rozplýval se v boxech ministr.

 

Na začátku letošní sezóny měl totiž možnost jezdit v Mostě s loňským modelem octavie, který si INTERNET EXPRES Prima Team upravil jako showcar. Úprava spočívá především v tom, že místo starého modelu sekvenční převodovky je zde použito klasické řazení. Ministr tedy v nové generaci pohárového vozu poprvé v životě vyzkoušel sekvenční řazení a to byl další moment, který ho přímo fascinoval.

 

Ohromující pocit brutální síly, kterou je nutné vynaložit na přeřazení. Přináší to s sebou vědomí, že to auto máte skutečně v ruce, že ho ovládáte a velíte mu. Sekvenční řazení je navíc rychlejší, nehrozí takové nebezpečí chyb, prostě to tam padá. Časy jsou tím pádem nejen díky silnějšímu motoru mnohem lepší, než s minulým modelem. Musel jsem samozřejmě hlavně ze začátku trochu víc na to řazení myslet, ale na takovou věc si člověk opravdu velice rychle zvykne. Myslím si prostě, že octavia je auto snů a jsem rád, že se s ní jezdí ten prestižní pohár, protože to je zkrátka skvělé závodění,“ dodal ministr Milan Urban.

 

K ministrovým jezdeckým výkonům lze ještě doplnit, že prvotní časy jezdil okolo dvou minut a dvou sekund. V posledním testovacím bloku se už ale s vozem sžil velice dobře a tak si jako osobní nejlepší čas v Mostě mohl poznamenat hodnotu lehce přesahující minutu a 59 sekund.

 

A snad ani není nutné dodávat, že před odjezdem dlouze hleděl do zaplněného diáře  a hledal další volné okénko, které by mu umožnilo adrenalinové momenty na mostecké závodní trati znovu zopakovat…

 

(10.10. 2005)

 

 

PR

 

Fotografie, výsledkové listiny, videozáznamy a další podrobnosti jsou volně k dispozici na

http://www.cp.octaviacup.cz/


 
 
Fotogalerie:   6 hodinovka Alfa Romeo Epilog2005,foto Libor Zhoř

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose