www.car.cz
 

Kresta by měl do Focusu WRC 06 usednout v Austrálii
     11.10.2005 15:45 - tisková zpráva


Není vyloučeno, že dny Romana Kresty  v továrním týmu Ford a v MS jsou   sečteny. Nicméně oficiální zpráva hovoří o tom, že Roman se ještě sveze i v naprosté novince týmu Ford:

Asi před měsícem jsme psali o tom, že nový speciál továrního týmu BP-Ford WRT Focus WRC 06 by si měl odbýt svou premiéru ještě v letošním roce a to na závěrečném podniku sezóny, Australské rally.

„Celý letošní rok je v mistrovství světa přelomový,“ řekl na úvod manažer Australské rally Sam Phillips. „Tým Ford přiveze do Austrálie hned čtyři Focusy WRC. Dva budou z roku 2005 a další dva pak naprosté novinky, které se představí na tratích mistrovství světa v roce 2006. Již nyní je jasné, že jeden z nich bude pilotovat Toni Gardemeister a do druhého zřejmě usedne Roman Kresta,“ dodal Phillips.

Tovární tým Ford začal soutěžit s prvními Focusy WRC již v roce 1999 a dodnes již několikrát nasadil zcela nové verze, které byly vždy již od počátku velmi rychlé. Prozatím tak jen zůstává otázkou, kdo usedne do druhého Focusu WRC 06 v Austrálii. Podle našich informací by to měl být Roman Kresta.

A na kdy se plánují první ostré testy? Měly by proběhnout již za dva týdny. V tom čase jsou ovšem v plánu dvě světové soutěže, Korsická a Katalánská rally.

Prvním, kdo se tak v novém speciálu Focus WRC 06 sveze, nebude Toni Gardemeister ani Roman Kresta, ale Mark Higgins, který je oficiálním testovacím jezdcem britského týmu.

 

 

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Havárie Oty Krámského v Násedlovicích - srážka s 2 psy, foto Libor Zhoř

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose