www.car.cz
 

Divácká místa RZ 3 AGROTEC rally Hustopeče 2005
     11.10.2005 17:38 - Pavel Jelínek


Přinášíme stručný popis diváckých míst a zajímavých úseků trati, které diváky i posádky čekají na třetí rychlostní zkoušce. Ta bude nejdelší erzetou celé soutěže a nabídne i několikrát střídání povrchu.

 

 

RZ 3 a 6 Velkopavlovická ( 15,31 km)

 

Po startu (nedaleko Němčiček) je atraktivní pasáž, vedoucí po úzké asfaltové komunikaci lesem s množstvím zatáček různého poloměru (tento úsek je pěkný, ale hůře přístupný), po výjezdu z lesa následuje přechod na šotolinu s několika rychlejšími zatáčkami, zakončenou těžkou pravou přes horizont. Také dále pokračuje šotolina se dvěma těžkými zatáčkami a po prudkém sjezdu na šotolině do ostré pravé následuje technický sjezd do diváckého místa „C“ v obci Němčičky. Do tohoto místa vozidla přijíždějí po úzké technické pasáží, dobržďují a odbočují ostrou zatáčkou doleva na širokou komunikaci. Přístup do diváckého místa je z  Němčiček.

 

Následuje rychlý úsek s několika zatáčkami různých typů na široké komunikaci Němčičky - Bořetice a divácké místo „D“ u Kraví Hory, což je místní část a „stát ve státě“ s vyhlášenými vinnými sklípky. Zmíněná recesistická Svobodná spolková republika Kraví hora se kromě kvalitního vína ( či v této podzimní době burčáku) proslavila například stížností na vídeňské obří kolo, které údajně vane na bořetická pole nevítaný vítr a kazí tak úrodu…..

 

Vozidla do diváckého místa D přijíždějí z pravé strany širokou, ale těžkou levou zatáčkou, prudce brzdí a odbočují vpravo na účelovou komunikaci. Přístup do diváckého místa je z  Bořetic. Mimochodem právě Bořetice získaly v minulých dnech titul Vesnice roku.

 

Po projetí diváckého místa D a následného přírodního retardéru následuje úsek po úzké obslužné komunikaci se zatáčkami a horizonty různé obtížnosti až do místa loňského cíle. Ještě před dalším diváckým místem je pěkný úsek, kde je vidět rychlý příjezd a esíčko, kde bylo vloni k vidění mnoho pěkných i dramatických průjezdů. Do tohoto místa ovšem letos bude komplikovanější příjezd, neboť po jediné příjezdové vozovce vede RZ. Možný je tedy jedině příjezd dostatečně včas před uzavřením trati nebo příjezd do diváckého místa E do Velkých Pavlovic a pak přesun několik stovek metrů pěšky.

 

Poté trať odbočí vlevo na silnici Velké Pavlovice - Němčičky a po 150 metrech je divácké místo „E“. Zde vozidla vyjedou z pravé strany přes levou zatáčku na hlavní silnici, pokračují 150 metrů proti divákům a následně dobrzdí a odbočí ostře vpravo přes mostek na účelovou komunikaci. Přístup do diváckého místa je z  Velkých Pavlovic.

 

Dále trať pokračuje rychlým stoupáním s několika zatáčkami k diváckému místu „F“, kam vozidla přijíždějí pravou zatáčkou do kopce na rovinu, na níž následuje dobrždění, ostrá pravá a po 30 metrech okolo nakládací rampy levá za skladovací halu a ihned pravá do dalšího stoupání okolo stromořadí. Diváci zde mohou využít bezpečné „tribuny“ na nakládací rampě objektu, který vozidla budou objíždět. Přístup do diváckého místa je Velkých Pavlovic.

 

Následuje dlouhé stoupání a kombinace zatáček s odbočováním v křížení místních komunikací. Po následném prudkém klesání přichází přechod na šotolinu s několika těžkými zatáčkami a horizonty místy v úvozové cestě. Následuje příjezd do diváckého místa „G“, kam vozidla přijedou po popisované šotolinové komunikaci, pokračují levou přes horizont proti divákům a po brždění na šotolině prudce odbočují před diváky vpravo na široký asfalt. Příjezd do tohoto diváckého místa je ze silnice Hustopeče - Horní Bojanovice s odbočením na Velké Pavlovice.

 

Dále trať pokračuje stoupáním na horizont a po prudkém klesání odbočuje opačně klopenou zatáčkou ostře vlevo na širokou komunikaci (zcela nový  asfalt), což slibuje rovněž zajímavé průjezdy. Byť toto místo není označeno jako divácké, jelikož je přístupné jedině pěšky z místa G. (nebo s příjezdem před uzavřením trati a pak se zde diváci mohou nechat tzv. zavřít…). Dlouhým stoupáním na  široké kvalitní komunikaci pak trať pokračuje až k cíli, kam je přistup od Němčiček. Celkem tato erzeta nabídne více než 15 km délky. Velmi náročné bude především střídání povrchu.

 

Vstup na rally je zdarma, volně a zdarma přístupná bude také servisní zóna v areálu IVECO - Agrotecu Hustopeče, který je hned u dálničního přivaděče. Zde pořadatelé prosí diváky o ohleduplný přístup k posádkám a mechanikům a k opatrnosti při sledování projíždějících soutěžních vozidel v servisu i na vlastních erzetách.

 

Pořadatelé z Autoklubu Agrotec Hustopeče již rozvezli plakáty a programy na benzínové pumpy v okolí centra soutěže. Programy jsou zde k dispozici zájemcům zdarma stejně jako přímo v Agrotecu Hustopeče a na jeho benzínové pumpě, která bude nejvíce „na ráně“ všem, kteří přijedou po dálnici z jiných lokalit republiky. Divácká místa budou vyznačena šipkami na příjezdových komunikacích.

 

 

A ještě informace pro media: Akreditace novinářů bude probíhat v tiskovém středisku, které bude umístěno v prostoru prodeje náhradních dílů IVECO. Vše usnadní žádost o akreditaci předem na adrese: novacek@agrotec.cz.

 

Hlavní partneři akce jsou: IVECO, CAC LEASING, Castrol, Česká pojišťovna, Eurotel, Paragan, Würth, Jihomoravský kraj, televize Brněnská 1, radio Kiss Hády

 

Oficiální stránky: http://www.agrotecautoklub.cz/

                          http://www.agrotec.cz/

 

Tisková informace 1. AGROTEC RALLYE 2005 č. 5

 

Pavel Jelínek

Media servis

www.car.cz, www.motormix.cz, TVB1

 

V Brně 11.října 2005

 

 

RZ 1 Křepická 7,80km  9:16

RZ 2 Uherčická 11,37 km  9:39

RZ 3 Velkopavlovická 15,31 km  10:12

RZ 4 Křepická 7,80 km 11:51

RZ 5 Uherčická 11,37 km  12:14

RZ 6 Velkopavlovická 15,31 km 12:47

 

Počet RZ Délka RZ Tra bez RZ Délka celkem

           6        68,96       72,09       141,05 (km)

 

Program:  Sobota 15. 10. 2005

9:00 hod. - Dukelské náměstí, Hustopeče, start AGROTEC rally 2005

 

9:00 - 13:00 hod. - areál AGROTEC a.s.

zábavní program "AGROTEC na kolech"

obří autodráha n motokáry pro děti - minibike - jízdy v terénním automobilu

INTERNET EXPRES Prima Team Stanislava Matějovského

autogramiáda automobilového závodníka Michala Matějovského

výstava techniky společnosti AGROTEC - výstavka veteránů

10:00 hod. - vystoupení automobilových a leteckých modelářů

10:30 hod. - vystoupení skupiny historických velocipedistů

10:45 hod. - vystoupení Martiny Štěpánkové - krasojízda na kole

11:00 hod - trialová motoshow 10-ti násobného mistra ČR Miroslava Lisého

11:30 hod. - vystoupení skupiny historických velecipedistů

 

13:45 - 15:00. hod. - Dukelské náměstí, Hustopeče

dojezd závodníků do cíle rally

17:30 hod. - hotel CENTRO Hustopeče

slavnostní vyhlášení výsledků rally


 
 
Fotogalerie:   1. Agrotec rally Hustopeče - mapy

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose