www.car.cz
 

Stříbro pro Lucáka s Dudou při Alfa Romeo Epilogu 2005
     11.10.2005 23:14 - tisková zpráva


Druhým místem v kategorii do 2000ccm završili úspěšnou sezonu jezdci Robert Lucák a Zdeněk Duda na voze Alfě Romeo 147 v posledním šestihodinovém závodě pod názvem ALFA ROEMO EPILOG 2005. Potvrdili tak neoficiální vítězství v sérii vytrvalostních závodů.

 

Ve výčtu úspěchů pak jednoznačně figuruje celkové třetí místo brněnského jezdce Zdeňka Dudy v mistrovství České republiky Divize 4 do 2000ccm, který pravidelně nastupoval ke všem vytrvalostníma a sprint závodům. Robert Lucák se celkově umístil na šestém místě, kdy nastupoval pouze k vytrvalostním závodům a jeho práce spočívala také k vedení celého teamu. Vynikající úspěchy teamu jsou jednoznačnou motivací pro příští sezonu.

 

Robert Lucák, manager a jezdec: Osobně jsem velmi spokojený. Naše Alfy zrychlují každým závodem a cíl, který jsme si na začátku sezony dali, jsme nadmíru splnili. S přehledem mohu říct, že třetí místo Zdeňka v celkovém pořadí mistrovství ČR je opravdu zasloužené. Je velmi zodpovědný a ostatní jezdci v poli s ním musejí v příští sezoně opět počítat. Výsledek při ALFA ROMEO EPILOG 2005 potvrdil naší výkonnost a druhé  místo je vynikající. Bohužel nedojel náš druhý klientský vůz s posádkou Vladimír Franc, Lasha Menabde, Pavel Hajný a Petr Vítek. Po 29. kolech přestala poslouchat převodovka.

 

Přes mnohé úsilí a rychlou opravu, se po dalších pěti kolech Alfa zastavila podruhé. Únava materiálu je po dlouhé sezoně velká a bohužel se projevila v nesprávnou dobu. Se Zdeňkem jsme v druhé  voze nasadili opět taktiku spolehlivosti výkonů a připravenosti techniky. I přes poměrně banální závadu, kdy po čtyřech hodinách odešel alternátor, jsme dorazili na skvělém druhém místě a jsme oba velmi rádi a děkujeme, že jsme mohli reprezentovat značku Alfa Romeo při předávání pohárů na stupních vítězů z rukou ředitele BU Alfa Romeo Česká republika, pana Lashi Menadbeho.

 

Děkuji také za skvělé výsledky našim mechanikům, jmenovitě Hynkovi Brychtovi, Standovi Frydrychovi, Miloši Cermanovi a Kubovi Valoškovi, kteří odvádějí velmi pečlivou a náročnou práci. Jejich nasazení je obdivuhodné. Závěrem chci poděkovat našim partnerům, protože naše výsledky jsou také jejich úspěchy. S jejich podporou dnes patříme mezi nejvýraznější teamy ve dvoulitrové kategorii cestovních vozů, která je vždy nejvíce obsazena

 

Zdeněk Duda, jezdec:Díky, díky, díky. Díky mechanikům Hynkovi, Standovi,  Milošovi , časoměřiči Kubovi, manageru Robertovi a skvělé Janě. Díky všem co mně v sezóně podporovali a drželi palce. Byl to vynikající finiš v závěru sezóny. Z posledních dvou závodů jsem získal 71,5 % z  maximálně možného bodového přídělu. Výsledkem je vysněné třetí místo v třídě do 2000ccm v rámci M ČR. Celý ALFA ROMEO EPILOG 2005  se vyvíjel dle našich předpokladů, kontroloval jsem a udržoval pozici, "kroužil" ve stanoveném čase a čekal kdy soupeři udělají chybu, nebo kdy je zradí technika. Z

 

e čtvrtého místa ve třídě na startu, jsem po dvou hodinách taktické jízdy předával vůz na druhém místě. Robert pozici ještě upevnil zvýšením náskoku na tři kola před dalším soupeřem. Po opětovném vystřídání a absolvování první zatáčky mi přestal dobíjet alternátor. Ve tmě a jízdě pouze na baterku,  jsem hledal ideální stopu a po dvou zastávkách boxu se náš náskok snížil na pouhé dvě vteřiny.

 

Problémem bylo, že každým kolem ubývala baterii energie a já jel pouze na tlumená světla abych energii šetřil... Drama se však nekonalo a po dohodě s Robertem jsem přidal. Z kritických dvou vteřin  jsem náskok zvýšil na vteřin dvanáct. S úlevou a za nepopsatelného veselí celého týmu a našich přátel jsem projel cílem, kde mi za první zatáčkou skutečně proud došel.

 

Vladimír Franc, jezdec:Přes totální nasazení celého týmu se naší posádce nepodařilo dokončit závod. Důvodem byla opět převodová skříň, v současné době nejslabší článek našeho vozu s číslem 21. Po letošní sezoně, ve které jsem dosáhl celkem 18-ti bodů v M ČR Divize 4 do 2000ccm, chci především poděkovat celému týmu za perfektní práci a zároveň poblahopřát posádce Duda - Lucák k jejich obrovskému úspěchu. A závěr ? Vzhůru do sezony 2006 !„

 

 

Po krátké přestávce, partnerských povinnostech a prezentacích, začne celý team s přípravou příští sezony. Seriál MM ČR má vzestupnou tendenci a doufáme, že představitelé FAS AČR například rozdělí vytrvalostní a sprint závody na samostatné podniky, či minimálně více bodově ohodnotí vytrvalostní závody, které představují daleko větší přípravu a náklady. Takovýto systém by určitě přispěl k dalšímu rozvoji celého seriálu MM ČR závodů automobilů na okruhu.


 
 
Fotogalerie:   Tváře Epilogu 2005 od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose