www.car.cz
 

Robin Hošek veze z Pyrenejského poloostrova své první evropské body
     12.10.2005 17:55 - tisková zpráva


K trojici Jihomoravanů bojujících nyní na Pyrenejském poloostrově v závěrečných dílech mistrovství Evropy silničních motocyklů patří i brněnský středoškolák Robin Hošek.

Nedělní závod v portugalské Braze se mu opravdu vydařil a desátým místem v závodě stopětadvacítek ( další Brňan Kaláb dojel čtvrtý) si dopřál radost ze svých vůbec prvních evropských bodů.

V polovině srpna oslavil Hošek teprve patnácté narozeniny, ale už se stačil zařadit k pozorně sledovaným nadějím třídy 125 ccm, jejíž podhoubí začíná ve městě pod Špilberkem slibně narůstat. Na rozdíl od většiny silničářů dravé nastupující generace, odkojených závody minibiků, stalo se Hoškovým startovacím můstkem supermoto. Tedy motocyklová disciplina s kořeny ve Spojených státech, charakteristická tratěmi s kombinací asfaltového a terénního povrchu.

"Otec se supermotu věnoval jako závodník a organizátor, pak se na supermoto dal můj starší brácha Mirek a v roce 2001 jsem se přidal i já. Jezdil jsem třídu 85 ccm a loni se mi podařilo ji celkově vyhrát," přibližuje Hošek rodinné směrování prvních závodnických krůčků. Závěr loňské úspěšné sezony, znamenal pro mladičkého Brňana zásadní předěl.

" Manažer týmů z mistrovství světa pan Liška poradil, že bych měl silnici zkusit přes otce Radka Rouse, který má svoji stáj. Tak jsem ještě loni v listopadu objel v Rijece pár koleček se stopětadvacítkou i s dvěstěpadesátkou. Dohodli jsme se, že pokud mi to nepůjde, vrátím se zpátky do supermota. Silnice ale nakonec vyhrála a do letošní sezony jsem už nastoupil jako jezdec týmu Würth pana Rouse," pokračuje Hošek.

Hned v premiérovém roce se prodral do top desítky mistrovství ČR do 125 ccm a usadil se v pětici nejlepších juniorů, přestože jeho stroj Honda už žádnou modernou není.

"Je pět let starý a patřil finskému týmu Ajo, za který loni jezdil MS Pešek. Byla to jen tréninková motorka," uvádí Hošek. " V příští sezoně se asi zaměříme na mistrovství Evropy, ale postupně budeme pokukovat výš," dodává.

-am-rt-


 
 
Fotogalerie:   KL Intermoto ve finále MS 2005 na Magny Cours, foto P. Stola

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose