www.car.cz
 

Fabie WRC by měly dál zůstat v seriálu MS v rallye. I v sezóně 2006
     13.10.2005 08:49 - Pavel Jelínek


Vozy Škoda Fabia WRC ani náhodou ve světovém šampionátu  nijak neoslňují, dokonce se obvykle ( až na zcela a naprosto mimořádné situace) nedaří zajet slušný  výsledek ani v jednotlivých rychlostních zkouškách.

Český tým vlastně vyniká pouze  tím, že má sice celkem pěkné auto, ale do něj usedá zřejmě naprosto  nejvíce různých jezdců. V letošní sezóně jich bylo již OSM !! Pravidelným jezdcem zůstává v této sezóně vlastně  jen takzvaná jednička týmu Armin Schwarz, který je pravděpodobnými  viníkem neúspěchů značky. S ním prostě  vyhrávat erzety , natož pak soutěže nelze.

Proto se mezi fandy často hovoří o tom, že s takovými výsledky může německé vedení  automobilky   rozhodnout  o  odstoupení  z účasti  ve  světových souěžích, což je docela drahý špás.

Nicméně v příštím roce tovární Fabie WRC chybět v seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích NEBUDOU, jak veřejně potvrdil předseda dozorčí rady Škody Auto Vratislav Kulhánek. Právě on se mimochodem v 90. letech minulého století hodně zasloužil o vstup mladoboleslavské automobilky do nejvyšší a nejprestižnější kategorie rallyeových vozů - WRC.  Právě on se mimochodem i několikrát  sám představil jako závodník a to  na okruzích i třeba v rallye.

"Rozhodně se mistrovství světa v příštím roce zúčastníme. Jestli to bude přímo tým Škody Motorsport, nebo jestli to bude tým privátní s plnou podporou továrny, to v tuhle chvíli ještě není jasné," řekl mimo jiné Kulhánek.


Za zmínku jistě stojí  i fakt, že Škoda plánuje  přesunout své aktivity do kategorie junior WRC, tedy mezi dvojkolky s obsahem do 1600 ccm. Podobné  oficiální prohlášení bylo  veřejně prezentováno oficiálně zcela poprvé !!


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2005 z archivu týmů (Renauer, Válek, Zottl ) od Petra Frýby

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose