www.car.cz
 

Útok Slávy Ducháčka na druhou příčku zhatila na Labské technika
     13.10.2005 15:20 - tisková zpráva


Druhé místo ve Vyškově vrátilo Slávu Ducháčka do boje o konečné stříbro ve třídě A5 v rallysprintech. Při neúčasti Marka Kuldy mohl minulý víkend při Labské rallye smazat svou ztrátu a vylepšit si pozici před poslední soutěží ve Vsetíně. Těsnění pod hlavou motoru u jeho Felicie však bylo proti.

 

Pro start na Labské rallye zvolil Sláva Ducháček za spolujezdce Tomáše Gregu, který má výhodu ve znalosti prostředí. „S Tomášem jsme soupeři na trati, ale jinak kamarádi. Již jsme spolu jeli v minulém roce v Kramolíně a protože je tady doma, nabídl mi své služby coby navigátor. Petr Dufek, můj stálý spolujezdec, nic nenamítal, takže jsme si plácli,“ vysvětlil změnu na horkém sedadle Sláva.

 

Bohužel vzájemné souhry v rychlé Felicii si moc neužili. Úvodní prolog na stadionu v Hradci Králové ještě zvládli na jedničku, když jim časomíra naměřila třetí čas ve třídě, vteřinu a půl za nejrychlejším Janem Dohnalem. To bylo nadějné. V sobotu ráno již bylo hůře. Během úvodní Klášterecké erzety, začal motor Felicie vadnout a závěrečné stoupání vyjel v oblacích dýmu snad jen silou vůle posádky a v oblacích dýmu.

 

„Za cílem vložky jsme hledali příčinu a zjistili jsme, že motor vyházel vodu s olejem. Zřejmě prasklo těsnění pod hlavou a tak jsme museli skončit. Je to škoda, protože i když v závěru se autu již nechtělo, byli jsme v cíli, kterému předcházelo náročné stoupání, ani ne tři vteřiny za Vlastou Hodaněm a tři a půl za Janem Sýkorou, kteří nakonec dojeli na druhém a třetím místě,“ řekl zklamaný Sláva poté, co ztichlou Felicii naložil a připravil na cestu domů, do Kdyně.

 

Útok na druhou příčku ve třídě se tedy odkládá až na poslední soutěž ve Vsetíně. Tam čeká velký úkol, v přímém souboji porazit Marka Kuldu, který má zatím náskok devíti bodů. „Bude to těžké, protože musíme vyřešit náhradní motor,“ řekl ustaraně Sláva Ducháček

 

Letošní sezona pro posádku TODO Rally Teamu probíhá jako na houpačce, vždyť v posledních soutěžích střídají místa na bedně a odstoupení. Pokud však bude tato tradice dodržena, měli by ve Vsetíně následovat „bedna“ a pokud vydrží i stoupající trend, měl by stát Sláva Ducháček na nejvyšším stupni. Zdali bude tato statistika platit se dozvíme až první listopadovou sobotu, ale jak všichni víme, rallye je nevyzpytatelný sport.

 

Milan Hauer

Motorsport-review

 

Tisková informace TODO RALLY TEAM

www.todo.cz


 
 
Fotogalerie:   Labská rallye 2005 od Pavla Paláčka

 
zvětšit
Pech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose