www.car.cz
 

Tomáš Enge chce zakončit IRL sezonu dobrým výsledkem
     14.10.2005 10:16 - tisková zpráva


Tomáše Engeho čeká o víkendu v Kalifornii závěrečný závod sezony Indy Racing League, ve kterém český jezdec touží získat co nejlepší výsledek v klání, ve kterém se Chevrolet rozloučí s IRL.

Právě v kalifornské Fontaně Enge loni absolvoval svůj první závod IRL. V červeném vozu Patrick Racing dlouho držel naději na dokončení závodu, která zhasla jen pár kol před cílem, v konečných výsledcích byl klasifikován na 16. místě. Kalifornie letos hostí závěrečný závod a český jezdec se tam vrací bohatší o celosezonní zkušenosti se závody na oválech.

 

V průběhu roku dokázal, že může bojovat s nejlepšími. V Kalifornii bude naposledy startovat s motorem Chevrolet za zády, automobilka již před letošní sezonou ohlásila, že po jejím skončení se stáhne z IRL. Do Kalifornie letí také Engeho manažer Antonín Charouz, který by měl dokončit jednání o Engeho angažmá pro příští sezonu.

 

Tomáš Enge: „Je neuvěřitelné, jak od začátku roku rychle utíká čas, najednou je tu poslední závod sezony. Ve Fontaně jsem loni debutoval v Indycar, ale nemyslím si, že se bude má pozice hodně lišit od nových tratí, protože závodění v čele nebo středu startovního pole je úplně jiné. Obvykle potřebuji chvíli času, než se na rychlých oválech dostanu do plného tempa a Kalifornie patří mezi nejrychlejší.

 

V závodu jsme ale byli vždy rychlí a dobré je to, že na tomto typu tratí je předjíždění podstatně snazší než na těch pomalých. Chevrolet nás v průběhu hodně podporoval a jsem si jistý, že tomu tak bude i v jejich posledním závodu. Udělám maximum pro to, abych pro ně a také pro můj RockStar tým získal co nejlepší výsledek.“

 

California Speedway ve Fontaně hostí závody IRL od roku 2002, ačkoliv samotná trať byla otevřena v roce 1997. Dvoumílový ovál ve tvaru D patří mezi nejrychlejší v celém kalendáři, v loňské kvalifikaci překročily nejlepší časy hranici 215 mil za hodinu. Vítězem závodu se stal Andrian Fernandez. Závod je vypsán na 200 kol neboli 400 mil.

 

 

Časový program (SEČ)

 

Sobota 15. října
18:45-19:45     Volný trénink

20:45-22:15     Volný trénink

24:00               Kvalifikace

 

Neděle 16. října

18:00-18:30     Volný trénink

21:45               Závod na 200 kol

 

Přímý přenos na programu TV Galaxie sport začíná ve 21:35hod.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2005 z archivu týmů (Renauer, Válek, Zottl ) od Petra Frýby

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose