www.car.cz
 

DVD navigace i pro modely Multivan
     16.10.2005 10:35 - tisková zpráva


Vítaná pomoc shůry

Sofistikovaná DVD navigace i pro modely Volkswagen Multivan

           

Praha 14. října 2005 - Satelitní navigace v automobilu – před deseti lety téměř sci-fi, před pěti roky luxusní doplněk drahých limuzín, je dnes k dispozici i pro užitkové vozy. Vždyť navigační systém například v kurýrních službách nebo při jakékoli rozvážce zboží dokáže ušetřit nejenom řidičovy nervy, ale i spoustu času a peněz
– a to každý provozovatel ocení!

 

Satelitní navigaci nabízí na přání samozřejmě i Volkswagen Transporter, kterého se vyrobilo již více než 10 000 000 kusů. Jako jediný mezi konkurenty se však nyní v provedení Multivan (luxusní osobní velkoprostorová verze) může pochlubit nejmodernějším navigačním systémem na bázi DVD!

 

Jaké jsou výhody DVD oproti tradičním CD mechanikám? Tou hlavní je určitě zhruba desetinásobná kapacita paměti DVD disku oproti
CD disku. Jediný DVD disk potom může obsahovat téměř celou západoevropskou silniční síť včetně České republiky a Polska. To znamená, že např. při cestě z České republiky do francouského Nimes stačí zadat jen město a ulici a navigační systém Vás dovede na místo bez výměn CD disků jednotlivých států na hranicích.

 

Od příštího roku začne i na našem území fungovat systém
TMC (Traffic Message Chanell), který pomáhá se vyhnout zácpám vzniklých např. nehodou na dálnici. Systém automaticky vyhodnotí dopravní hlášení a nalezne alternativní objízdnou trasu.

 

Další předností DVD systému je mnohem větší rychlost načítání map i propočítávání cestovního itineráře. Mapa se na displeji posouvá zcela plynule a bez zadrhávání, které někdy doprovází práci systému s CD mechanikou.

 

Díky velmi dobře zpracované digitální mapě České republiky, která obsahuje na sto tisíc kilometrů silnic, patnáct tisíc měst a obcí, detailní plány řady měst (nejen Praha a Brno, ale například i města velikosti Zlínu, Českých Budějovic apod.) a na třicet tisíc zvláštních předdefinovaných cílů (letiště, nádraží, parkoviště, čerpací stanice, dálniční odpočívadla, nemocnice, hraniční přechody, pošty, servisy značky Volkswagen…) je satelitní navigační systém obrovským pomocníkem v momentech, kdy řidič hledá konkrétní adresu či destinaci v lokalitě, která je pro něj velkou neznámou.

 

Dobře čitelná mapa na palubním displeji, logické piktogramy na velkém displeji v přístrojovém štítu a zřetelné pokyny hlasem dokonale vedou řidiče neznámým terénem, takže ten se může plně věnovat řízení – bez jakékoli nadsázky. Lze tedy konstatovat, že navigační přístroj nejenom zefektivňuje využití vozu, ale zvyšuje i bezpečnost provozu.

 

DVD navigační satelitní systém pro modely Volkswagen Multivan se dodává za příplatek od 65 214 Kč bez DPH.

 

Jak to funguje?
Většina navigačních systémů určuje aktuální polohu vozu vyhodnocením signálu ze satelitů GPS (Global Positioning System). Ten tvoří celkem 24 satelitních družic, které krouží na šesti oběžných drahách kolem Země. Navigační počítač vozu potřebuje k určení jeho polohy signál minimálně ze třech satelitů, většinou ale pracuje s údaji z pěti až šesti družic. Zjištěná poloha je pak „promítána“ do digitální mapy.

 

Pro určení směru jízdy, klesání či stoupání, rychlosti a ujeté vzdálenosti využívá navigační počítač vozu také údaje z palubního gyroskopu a řídicí jednotky. S podporou těchto informací jsou moderní navigační systémy schopné určovat polohu vozidla s přesností několika málo metrů.

 

 

 

 

 

 

Import Volkswagen Group


 
 
Fotogalerie:   Šternberská bahenní koupel od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose